Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Sousedi se porvali při štípání dříví: Mladší (†28) zemřel, útočník (53) skončil ve vazbě

Spor mezi sousedy na Táborsku skončil  tragédií. Jeden z mužů (†28) zemřel v nemocnici.
Spor mezi sousedy na Táborsku skončil tragédií. Jeden z mužů (†28) zemřel v nemocnici.  (Autor: Archiv Blesk)
Aktualizováno -
12. prosince 2018
21:35
Autor: rc - 
12. prosince 2018
16:16

Na následky zranění při potyčce dvou mužů v obci Pojbuky na Táborsku zemřel mladší z nich. Osmadvacetiletý muž skončil po čtvrtečním incidentu v nemocnici, kde následně podlehl zraněním. Celý konflikt podle policistů začal hádkou. Třiapadesátiletému útočníkovi nyní hrozí až šestnáct let vězení.

Tragédie se odehrála ve čtvrtek v obci Pojbuky na Táborsku. Dva muži se tam začali hádat, slovní rozepře však přerostla v potyčku. Podle informací TN.cz měli muži dlouhodobé spory. Když k hádce došlo, jeden z nich měl sekat dříví. 

Třiapadesátiletý muž, který je zaměstnancem obce, volal po tragédii starostovi. „Tak se tak rozhlížím a najednou vidím, že tam leží . Ten měl jako otevřený oči, otevřený ústa. Jako byl, no, stav špatnej, nedejchal, tak jsem hned teda volal záchranku,“ řekl starosta města František Papež pro TV Nova.

Mladší z mužů, kterému bylo pouhých osmadvacet let, byl při potyčce vážně zraněn. Přesto, že byl následně převezen do nemocnice vrtulníkem, zraněním podlehl.

 

„Případ na samém začátku šetřili táborští kriminalisté, po smrti mladého osmadvacetiletého muže případ převzala jihočeská kriminálka. Na obviněného třiapadesátiletého muže podali kriminalisté podnět k návrhu na vzetí do vazby, který byl akceptován. Muž byl v minulosti odsouzen a potrestán za násilnou trestnou činnost. Případ je v prvopočátcích šetření. Kriminalisté muže viní ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová. Muži hrozí až šestnáct let za mřížemi.

cocumysvole ( 12. prosince 2018 17:42 )

Opravdu není nad dobré sousedské vztahy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání