Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka nechala kojence v autě a odešla: Dítě se začalo dusit, život mu zachránili strážníci

Matka nechala kojence na parkovišti bez dozoru! Dítě bylo hlavičkou dolů a dusilo se.
Matka nechala kojence na parkovišti bez dozoru! Dítě bylo hlavičkou dolů a dusilo se.  (Autor: Městská policie Olomouc)
Autor: ČTK, rc - 
12. prosince 2018
15:58

Několikaměsíčního kojence, který byl v převržené autosedačce, vyprostili v úterý vpodvečer z osobního auta olomoučtí strážníci. Na malé dítě v problémech, které bylo v zaparkovaném autě u nákupního centra, je upozornila svědkyně.

Strážníci v předvánočním shonu hlídkovali v úterý vpodvečer u nákupního centra v Olomouci, když byli přivoláni k autu Škoda Octavia na parkovišti. Kolemjdoucí žena si všimla opuštěného kojence v autosedačce. Strážníci na parkoviště u nákupního centra v městské části Neředín přijeli před 17:00. Dítě bylo navíc hlavou dolů!

„Hlídka u vozidla zjistila, že dítě je v autosedačce hlavou dolů a má zdravotní potíže. Vzhledem k možnému ohrožení života byli strážníci nuceni rozbít zadní okno vozidla, ze kterého následně vyprostili dusící se dítě,“ řekl mluvčí olomoucké městské policie Petr Čunderle.

Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která dítě ošetřila, v tu dobu již na místě byla i matka dítěte. „Dítě jsme prohlédli. Bylo v pořádku a předáno bylo poté matce,“ řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Urbanová. Případ převzala policie, dodal mluvčí strážníků.

kradu ( 12. prosince 2018 16:19 )

ku.nda no

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání