Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cyklistu smetla blesková povodeň: Svědci natočili jeho smrt

Autor: DH - 
27. listopadu 2018
21:21

Bleskové povodně si celosvětově ročně vyžádají mnoho obětí. Mezi jednu z nich se teď zařadil i brazilský cyklista, kterého v brazilském Sao Paulu smetla voda a před zraky několika svědků nakonec i zabila.

Muž, který při strašlivé tragédii přišel o život, se jmenoval Marcelo da Silva (43). Se svým kolem se vydal na cestu a ocitl se bohužel ve špatný čas na špatném místě. Voda, která se přihnala nečekaně, nedala muži žádnou šanci. Snažil se i se svým kolem udržet na nohou, nakonec ho ale proud strhl. Za jekotu přihlížejících ho voda táhla pryč.

„Cyklista se zvládl udržet sloupu jen pár sekund, protože proud byl moc silný a táhl ho pryč,“ popsal jeden ze svědků. Marcelo se pak ještě jednou snažil zachytit dalšího sloupu, ani to se mu však nepovedlo a silné vodní víření ho nakonec odtáhlo pryč. „Pak už jsme jen viděli jeho hlavu, jak se vynořuje a zase mizí pod hladinou. Každý plakal. Všem bylo totiž jasné, že už muži nedokážou pomoci," uvedl další ze svědků.

Podle dalších svědků, kteří oběť znali, a také ze slov zdrceného otce cyklisty je patrné, že po muži na světě zůstala dospívající dcera. Na hrůznou tragédii se můžete podívat ve videu níže.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání