Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Táta Middleton nechal děti v autě: Uškrtila brášku (†1), protože plakal

Autor: DH - 
21. listopadu 2018
14:55

K neskutečné tragédii došlo v americkém státě Texas. Šestadvacetiletý Adrian Middleton tu nechal své dvě děti v autě a odešel na dvouhodinový nákup. Starší sestra mezitím uškrtila svého ročního brášku bezpečnostním pásem, protože moc plakal. Bezmocný otec už pak nemohl nic dělat a teď navíc čelí obvinění ze zanedbání péče.

„Vrátil jsem se k autu a myslel jsem si, že syn spí,“ vypověděl na houstonské policii Adrian Middleton (26), který se 20. května rozhodl nechat děti v autě a jít nakupovat. Mezitím ale došlo k neštěstí.

Starší dcera (6) si nejprve o samotě hrála s bráškou. Dětské hra ale přerostla v potyčku, při které Adrian Middleton Jr. utrpěl nějaké rány a začal ustavičně plakat. Jeho starší sestra to pak nevydržela a pásem se ho snažila umlčet. Nakonec ho uškrtila. Bezmocnému dítěti už navrátivší otec nedokázal pomoci, Houstonská dětská nemocnice poté jen konstatovala smrt. Za celou situaci nyní ponese odpovědnost právě táta dvou dětí.

Nechal jsem děti v autě se zapnutou klimatizací, puštěným filmem, vodou a svačinou. Pak jsem šel nakupovat do obchodu a za téměř dvě hodiny se vrátil,“ vypověděl Adrian u soudu, který má rozhodnout, zda je vinný z obvinění zanedbání výchovy dítěte. Podle jeho slov přes výlohu často kontroloval, zda je v autě vše v pořádku. Jenže to zřejmě nestačilo.

Dívenka, která svého bratra zabila, je nyní v péči své babičky. Podle slov policie si není vědoma, že by udělala něco špatně.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání