Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Lékař hodil dívce do pití potratovou pilulku. Dítě zemřelo. Soud teď rozhodl o trestu

Autor: tl - 
19. května 2018
19:04

Lékař pákistánského původu Sikander Imran žijící v americkém státě Virginia byl natolik vyděšený z toho, že s ním jeho přítelkyně Brooke Fiskeová čeká dítě, že jí tajně vhodil do čaje potratovou pilulku. Dítě nepřežilo. Za to si nyní Imran vyslechl trest: Původně dostal 20 let, ale nakonec si po odvolání odsedí pouze tři.

Případ se odehrál loni. Brooke byla v 17. týdnu těhotenství, když se sešla s Imranem, aby s ním prodiskutovala, jak se budou o dítě starat. Ten jí přitom vhodil do nápoje pilulku, která způsobila předčasný porod o několik hodin později.

Dívka byla rychle převezena do nemocnice, ale dítě se zachránit nepodařilo. Krátce poté se Imran k vraždě plodu přiznal.

Přes tuto tragédii pak Brooke Fiskeová bojovala proti tomu, aby Imran dostal příliš velký trest. Lékaři, kterému po zatčení odebrali lékařskou licenci, hrozilo podle zákonů ve Virginii, kde se případ stal, za tento čin nejméně pět let a nejvíce 40 let.

Imranovi právníci v obhajobě argumentovali tím, že muž v té době trpěl psychickými problémy včetně panických stavů a myšlenek na sebevraždu.

Ke zmírnění trestu hodně přispěla právě Brooke. „Pro mě není délka trestu důležitá,“ svěřila se washingtonské pobočce televizní sítě ABC. „Podle mě je důležité, aby si lidé uvědomili, že když někdo blízký trpí depresemi, měli by ho přimět k léčbě, než něco provede,“ dodala.

Imran dál tvrdí, že Brooke miluje „více než kdokoli jiný na tomto světě“ a že se za dítě, které zemřelo, modlí den co den.

Americká média upozornila, že Imranovi mimo jiné hrozí, že po odsezení tříletého trestu bude deportován do svého rodného Pákistánu.