Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žraločí safari vydrážděných „zabijáků“ u místa, kde zemřel Čech Petr (†42): Krmili je z lodi kvůli turistům

Autor: chal - 
21. listopadu 2018
06:38

Jako kdyby smrt Čecha Petra (†42) nestačila! Německý potápěč nafotil alarmující praktiky jedné z lodí, která v oblasti, kde došlo k útoku žraloka na českého občana, vozí turisty na mořské safari. Posádka plavidla z paluby krmila žraloky! Predátoři se kvůli ilegálnímu krmení stahují nebezpečně blízko pobřeží.

Německý potápěč Oliver Ohlendorf na svém profilu na sociální síti zveřejnil šokující fotografii. Zachytil na ní loď, jejíž posádka krmí žraloky! Neuvěřitelný záběr Němec pořídil poblíž letoviska Marsá Alam, kde v srpnu žralok zabil Čecha Petra, otce dvou dětí, když byl s rodinou na dovolené.

Poslední roky v oblasti útočí žraloci na lidi pravidelně a nyní se možná ukázalo proč. Němec Oliver Ohlendorf na svém facebookovém profilu sdílel snímek šokujícího hazardu posádky jedné z lodí.

Lidé na fotografii se naklánějí přes zábradlí a krmí žraloka dlouhoploutvého, který nemá problém s útokem na člověka. To je samozřejmě ilegální, protože tím lidé predátory lákají nebezpečně blízko pobřeží oblíbeného dovolenkového letoviska.

Loď provozující ilegální mořské safari se naštěstí díky potápěčovu svědectví podařilo rychle vypátrat. Majitel dotyčného plavidla dostane na základě egyptského zákona na ochranu přírody tučnou pokutu a loď nebude smět dlouhou dobu používat. Členy její posádky navíc čeká zákaz jakékoliv další práce na moři.

Čech Petr zemřel v srpnu při dovolené v Egyptě, když skočil do moře z mola a následně na něj zaútočil žralok. Zvíře muži způsobilo asi 40 centimetrů velkou ránu jediným skousnutím a stáhlo ho hluboko do moře. Čtyřicátníkovo tělo pak vyplavalo před hotelem Calimera Habiba Beach Resort, kde byl muž s rodinou ubytovaný.

Starosta města Marsá Alam Atef Wagdy se pro Blesk k útoku vyjádřil. Ve svém prohlášení odmítl spekulaci, že kolem daného místa před neštěstím projížděla loď, ze které lidé hodili do moře uhynulý dobytek, čímž měli vodního predátora přilákat. Nyní se ukazuje, že na této verzi dost možná něco skutečně bylo.

„Petr skočil z mola do vody a jen kousek odplaval. Najednou se otočil, začal zuřivě plavat zpátky. Pořád se otáčel a zoufale se snažil dostat k molu. Zahlédla jsem za ním ve vodě velký stín a manžel zmizel pod vodou. Najednou vyletěl nad hladinu ocas žraloka a vyvalilo se obrovské množství krve,“ řekla tehdy MF Dnes manželka zesnulého.

diskutujici ( 21. listopadu 2018 15:16 )

Nemate tam jezdit, mezi musulmany

spliny ( 21. listopadu 2018 11:30 )

Žraloci jsou zabijáci h.nu.s.ný, ty by se měly úplně vyhubit v moři!!

xxxx678 ( 21. listopadu 2018 08:53 )

Turisté se v resortech nudí, tak jim místní podnikatelé vymýšlí něco, co tu ještě - nebylo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání