Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Americký „Neff Novák“ doznal, že vyvraždil rodinu: Odvolej to, šokuje jeho matka

Autor: ital - 
14. listopadu 2018
14:09

V polovině srpna měl Chris Watts (33) zabít svou ženu Shanann (†34) a dvě dcery Celeste (†3) a Belle (†4). Zprvu tvrdil, že zmizely, pak se přiznal, že je všechny zabil. Nyní jej rodiče přesvědčují, aby své přiznání odvolal, jelikož byl k němu donucen. „Ať mu to dokážou,“ říká matka obviněného Cynthia Watts.

Americký „Neff Novák“, vlastním jménem Chris Watts z amerického města Frederick v Coloradu byl obviněn, že v polovině srpna zabil svou ženu a dvě dcery. Jejich těla byla nalezena v barelu s ropou u ropného vrtu, kde Chris pracoval a kde je měl ukrýt, pravděpodobně, aby nebyl cítit jejich zápach. Soud za jeho čin zvažoval i trest smrti, který by naposledy v Coloradu vykonán v roce 1977.

Watts zpočátku tvrdil, že jeho žena s dcerami zmizela a i v televizním vysílání prosil o pomoc při jejich pátrání. Poté se policii přiznal, že je všechny zabil. Později začal prohlašovat, že dcery zavraždila jeho žena v zápalu vzteku, protože se s ní chtěl rozejít. On pak zabil ji. Tomuto vyjádření však soud nevěřil, jelikož testy DNA ukazovaly, že dívky uškrtil právě on.

V úterý se Chris přiznal k vraždě, což mu zajistilo, že nebude čelit trestu smrti. Jeho rodiče Ronnie a Cynthia Watts však chtějí, aby své přiznání odvolal, neboť byl prý k němu přinucen. „Jestli je nezabil, chci, aby tomu čelil a nechal soud, ať mu to dokáže,“ říká Cynthia. Dále dodala pro stanici ABC 7 Denver, že právníci se snaží pouze o záchranu života jejího syna. Podle ní však mezi doživotím a trestem smrti není příliš velký rozdíl.

Podobný případ řešila v roce 2008 i česká policie. Robert Neff Novák nahlásil v únoru svou ženu jako pohřešovanou. Po dvou týdnech se ale přiznal, že ji zabil a její tělo zahrabal. Svou ženu Irenu, dceru slavného spisovatele Ondřeje Neffa, přitom zoufale „hledal“ a vylepoval všude plakátky s její fotkou. Ani takové divadýlko mu ale nepomohlo – soudce ho nakonec poslal na 13 let do vězení.

Monikay ( 16. listopadu 2018 13:35 )

tak je jasné co se od maminky naučil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání