Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Americký "Neff Novák": Popraví ho?! Ten český dostal jen 13 let

Autor: msj - 
22. srpna 2018
10:48

Americkému "Neffovi Novákovi" Christopheru Wattsovi (33) hrozí poprava. Začal o ní uvažovat soudce poté, co dostal do rukou všechna obvinění. U soudu se objevil i otec zavražděné manželky Shanann, který neudržel své emoce a zhroutil se. Českému Robertu "Neffovi" Novákovi dal soud "pouhých" 13 let odnětí svobody. 

Frank Rzucek (55) se u soudu naprosto zhroutil, když soudce Marcelo Kopcow četl obvinění jeho zetě, Christophera Wattse, který zavraždil svou těhotnou manželku Shanann a jejich dvě dcerky Celeste a Bellu.

Hrůzné momenty zažíval i Frankův syn, Frankie (32). Ten mu položil ruku na záda a snažil se ho utěšit, ale truchlící otec byl nakloněn dopředu a plakal s nevěřícným a upřeným pohledem na muže, kterého kdysi nazýval zetěm.

Watts si svého tchána všiml a pokynutím hlavy mu při svém příchodu do soudní síně  dal najevo, že ho registruje. Chris u soudu dosud nevypovídal. Při předčítání všech obvinění pouze mumlal pod vousy slovíčko "ano".

U soudu by se Chris měl objevit znovu až 19. listopadu. Čelí obviněním z vraždy své těhotné manželky Shanann a jejich dvou dcer Belly (†4) a Celeste. (†3). Soudce mu do očí řekl, že pokud bude označen za vinného, může čelit i trestu smrti, který je v Coloradu výjimečný. I bez něj by ale Chris neměl počítat s tím, že by do konce života viděl jiný svět než ten za mřížemi.

Okresní prokurátor má nyní devět týdnů na rozmyšlení, jestli bude chtít navrhnout popravu. Sám soudce o ní už uvažuje.

Podle oficiální zprávy, která byla zveřejněna v pondělí, se Watts přiznal, že měl poměr s kolegyní z práce a své manželce řekl, že se chce rozejít, tu noc, kdy přiletěla ze služební cesty v Arizoně. Poté tvrdil, že opustil místnost a na chůvičce sledoval, jak jeho manželka škrtí jejich dceru Celeste. Bella už tu dobu podle jeho slov ležela na posteli mrtvá.

Pohltil ho vztek a uškrtil svou manželku Shanann. Poté všechna těla naložil na nákladní vůz a odvezl je 56 kilometrů do své práce, kde manželku pohřbil v mělkém hrobě a dcerky naložil do barelu s ropou. Této verzi ale vyšetřovatelé nevěří a tvrdí, že Watts zabil všechny tři.

Později nahlásil jejich zmizení, a dokonce se objevil na celostátním kanálu NBC, kde prosil veřejnost o pomoc při hledání po jeho rodině. Několik hodin nato se přiznal, že je zabil on.

Případ tak může připomínat vraždu Ireny Neffové, kterou její manžel Robert zabil a zakopal v lese a poté prohlašoval, že se ztratila a usilovně ji hledal. Vyvěšoval i plakáty na pražském Smíchově a žádal veřejnost o pomoc. K vraždě se přiznal až po třech týdnech, během kterých spokojeně žil s Ireninou rodinou.

Luckybee ( 22. srpna 2018 12:09 )

 Bože, pořád tam budou cpát to americký Neff Novák... Je to pořád dokola😯😯😯

andorea ( 22. srpna 2018 11:28 )

Tenhle zabil manželku a děti, Novák "jen" manželku, tak mi taky není jasné, proč je srovnávají. Ale logiku u Blesku nelze hledat...

teufel ( 22. srpna 2018 11:24 )

Autor článku msj., neustále používající temin Neff Novák, je hovado.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání