Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V centru Liberce vytáhli z řeky tělo muže: Vyprostit ho museli hasiči

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, chal - 
14. listopadu 2018
10:37

V centru Liberce našli v úterý dopoledne náhodní kolemjdoucí mrtvého muže (†54). Ležel v korytu řeky Nisy nedaleko ubytovny. Podle dokladů nalezených u těla šlo o Rumuna.

V korytě řeky Lužická Nisa v centru Liberce byl v úterý dopoledne nalezen mrtvý muž. Podle dokladů, které měl u sebe, by se mělo jednat o cizince ve věku 54 let. Informaci potvrdila Vlasta Suchánková z tiskového oddělení policie Libereckého kraje. 

„Jedná se o rumunského občana narozeného v roce 1964,“ řekla Blesku. V době, kdy muže našli náhodní svědci, u sebe měl kromě dokladů i cennosti, takže nebyl okraden.

„Pitva neprokázala cizí zavinění. Jako příčinu úmrtí lékař určil udušení z utonutí,“ sdělila Vlasta Suchánková a dodala, že součástí pitvy bude i toxikologické vyšetření, jehož výsledky budou známé v řádu týdnů. 

Muž bez známek života byl nalezen v korytě poblíž ubytovny v ulici Košická krátce před 11:00. „Přivolaný lékař bohužel konstatoval již smrt,“ uvedl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Na místě zasahovali i hasiči, kteří pomáhali s vyprošťováním těla z řeky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání