Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Svědka našli po třech dnech mrtvého: Jeho tělo bylo na toaletě!

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: Daniel Vitouš)
Autor: ČTK - 
6. listopadu 2018
21:42

Sedmdesátiletý muž, který měl svědčit u soudu v německém Kielu, se na slyšení nedostavil. Až po třech dnech byl nalezen mrtvý na toaletě přímo v budově městského soudu. Agentuře DPA dnes příslušnou informaci deníku Kieler Nachrichten potvrdila místopředsedkyně soudu Beate Flatowová. Muž patrně zemřel na infarkt.

Podle Flatowové už byly z případu vyvozeny důsledky. "Strážní služba bude napříště denně kontrolovat všechny veřejně přístupné prostory, zejména toalety," řekla zástupkyně soudu.

Zmíněný muž měl u soudu jako svědek vypovídat 29. října a jeho tělo našel 1. listopadu strážmistr v uzavřené kabině na toaletách. Pitva ukázala, že muž pravděpodobně zemřel na srdeční infarkt, sdělil dnes mluvčí státního zastupitelství v Kielu.

Muž měl svědčit proti obžalovanému, který údajně fingoval automobilové nehody. Hlavní přelíčení bylo odročeno, protože u soudu se neobjevil ani obžalovaný.

Podle Flatowové nepřišla uzamčená kabinka na toaletě podezřelá ani každodenní uklízecí službě, protože patrně vycházela z toho, že dveře jsou zamčené z bezpečnostních důvodů. V minulosti totiž v soudní budově několikrát prasklo potrubí.

europa ( 7. listopadu 2018 05:16 )

Po třech dnech? To tam teda moc často neuklízejí. Čuňata.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání