Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Milionář vyhladověl k smrti mladého lva. Dával mu jen psí krmivo!

Autor: ital - 
8. listopadu 2018
16:09

Ruská policie našla v sibiřském městě Irkutsk, na jednom z nejchladnějších míst na zemi, opuštěného lva jménem Simba. Byly na něm velmi viditelné známky krutého zacházení. Měl prašivou srst a končetiny zkroucené křivicí. Jeho majitel, který zvíře vyhrál v kartách, jej nechal hladovět poté, co odjel do zahraničí.  Řev hladového lva přilákal pozornost místních. Ti uvědomili úřady.

Policie objevila v sibiřské vesnici Smolenšina poblíž města Irkutsk čtrnáctiměsíčního lva ve velmi zuboženém stavu. Simba, jak se zvíře jmenuje, byl držen na dvoře rozestavěného domu na jednom z nejchladnějších míst světa. Jeho majitelem byl milionář z Uzbekistánu známý pouze jako Šerzad, který měl podle zdrojů zvíře vyhrát v kartách.

Před nalezením ubohý Simba úplně hladověl tři dny, jelikož jeho majitel odletěl zpět do své rodné země. Jeden z boháčových zaměstnanců sdělil, že se zřejmě již nehodlal vrátit, a tak přestal zvíře krmit. Policisté však zjistili, že předtím mu dával za stravu pouze psí žrádlo.

Lev skončil v místním psím útulku. Zachránce zvířete Vjačeslav Savin sdělil: „Takto velký lev potřebuje minimálně 10 kg masa denně. Tento trpěl křivicí a byl vyčerpaný zimou. Brzy přijdou tuhé mrazy -20°C a to by nepřežil. Proto jsme ho museli odtamtud dostat pryč.“

Podle místních byl lev kost a kůže a měl prašivou srst. Kamarád majitele Elnur Michajlev se ohradil slovy: „V tomto věku je každý lev hubený.“ Samotný majitel odmítl komunikovat s médii.

Pro ruské boháče jsou poslední dobou lvi velmi populární. Na Simbu upozornili policii obyvatelé vesnice Smolenšina poté, co slyšeli hlasitý hluk připomínající řev zvířete. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání