Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (†11) si nechtěl uklidit v pokoji: Zastřelil babičku (†65) a pak sebe

Chlapec (†11) zavraždil babičku a pak spáchal sebevraždu.
Chlapec (†11) zavraždil babičku a pak spáchal sebevraždu.  (Autor: Google, Profimedia.cz)
Autor: chal, chal - 
5. listopadu 2018
15:57

Nesmírná tragédie otřásla americkou Arizonou. V jednom z domů tu našli mrtvou ženu a malé dítě. Podle policie tu teprve jedenáctiletý chlapec, který si nechtěl uklidit v pokoji, zastřelil svou babičku (†65) a pak obrátil zbraň proti sobě.

K tragické události došlo v sobotu odpoledne ve městě Litchfield. Dědeček Doyle Herbert policistům řekl, že vnukovi se svou ženou Yvonne v průběhu dne několikrát řekli, aby si uklidil v pokoji. Dítě bylo ale prý velmi tvrdohlavé a úklid odmítalo.

Kolem páté hodiny odpoledne pak senioři sledovali televizi, když se chlapec, kterého měli svěřeného do péče, zachoval naprosto neočekávaně. Vnuk totiž přistoupil k babičce s nabitou zbraní a popravil ji jednou ranou do týla. Doyle se na chlapce otočil a nejdřív na něj chtěl vyrazit, pak se ale snažil pomoct své družce. Dítě mezitím však obrátilo zbraň proti sobě. Zazněl další výstřel a chlapcovo tělo padlo bezvládně k zemi.

Podle policistů mladý vrah použil legálně drženou zbraň, která patří jeho dědečkovi. Chlapec prý před útokem v žádném případě nepůsobil tak, že by měl v plánu udělat něco tak otřesného.

„Jsme na začátku vyšetřování, ale zatím to vypadá, že útok nešlo očekávat. Dítě se chovalo normálně,“ stojí v prohlášení policie. Děsivá událost se nyní dál vyšetřuje.

petrw ( 5. listopadu 2018 18:57 )

h a rant jeden ...a proc dedek nemel zbran zamcenou

Dannero ( 5. listopadu 2018 18:09 )

když jsem četl titulek, první co mě napadlo, že se to stalo v Americe.To je taková ta americká nátura, diplomacie nabitou zbraní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání