Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zatáhla ji do toho a pak se smála! Vyčítá rodina zavražděné školačky (†14) v Doubici přeživší kamarádce

Autor: mka - 
10. října 2018
14:33

Dvě dívky (tehdy †14 a 16) svázal a brutálně škrtil v Doubici na severu Čech. Jedna zemřela, druhá muka přežila. Soud včera potvrdil Martinu Chloubovi (36) trest 19 let vězení. Byla tam i rodina zavražděné dívky, která její smrt vyčítá i přeživšímu děvčeti. 

Pro rodinu dívky, kterou Chlouba uškrtil, bylo středeční jednání obzvlášť bolestné. Opět jim totiž celou hrůzu připomnělo. „Nejhorší na tom je, že naše holčička měla všechno před sebou. Ta druhá si dál žije svůj život. Týden poté už jezdila s úsměvem na koni,“ kroutila hlavou teta nezletilé, co útok nepřežila.

Zavedla ji tam

Rodina přeživší dívce vyčítá, že to byla právě ona, za kým oběť do chaty k Chloubovi šla. „Proč jen ji do toho musela zatáhnout? Byla to taková báječná holka,“ nechápala zdrcená babička děvčete. S přeživší dívkou ale v kontaktu nejsou. „Ani nechceme být,“ říkají příbuzné se slzami v očích.

Škrtil, nevraždil?

Ačkoliv jsou nářky a výčitky rodiny pochopitelné, vinu nese Martin Chlouba. Ten se včera u Vrchního soudu v Praze snažil domoci snížení trestu. „Nemohl jsem vědět, že krátkodobým škrcením můžu způsobit smrt,“ hájil se. Soudce Jiří Lněnička ale jeho námitky smetl ze stolu. „Trest byl až nepřiměřeně mírný, mohl být uložen i výjimečný trest,“ shrnul a potvrdil Chloubovi 19 let vězení.

Co se stalo?

Loni 23. září Martin Chlouba nejprve starší dívku svázal a škrtil, dokud neztratila vědomí. Měl s ní milostný poměr, tvrdil, že na nebezpečných hrátkách byli domluveni. Proč ale do nich zahrnul i její mladší kamarádku, to u soudu nikdy uspokojivě nevysvětlil. Když přišla, omráčil ji paralyzérem a kolem krku jí uvázal provaz. Rdoušení nepřežila, tělo pak Chlouba hodil do sklepa a starší dívku odvezl do České Kamenice, kde ji zbědovanou našel projíždějící řidič.

Monikay ( 10. října 2018 15:57 )

Chápu rodinu, měla bych na tu druhou holku taky vztek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání