Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šok v případu pašeračky Terezy: Protidrogová policie ji očistila!

Autor: lnm - 
5. listopadu 2018
05:02

Chytli ji s devíti kilogramu heroinu v kufru... Případ pašeračky Terezy, která před pákistánským soudem stojí před hrozbou vysokého trestu, však zřejmě není tak jednoznačný, jak se zdá. Blesk.cz získal exkluzivní informace z průběhu procesu.

Za bezmála deset měsíců, které česká blondýnka strávila za mřížemi vězení v Láhauru, absolvovala desítky cest k tamnímu soudu, nesčetněkrát ale zbytečně. Odročování případů je totiž v Pákistánu zjevně naprosto běžná věc a důvody jsou k tomu často zdánlivě malicherné.

Když už k přeličení došlo, vyslýchali soudci, kteří se na případu vystřídali hned dva, svědky z řad celníků, zaměstnanců letiště a také policie. Co se za dveřmi soudní síně odehrávalo, Blesku přiblížil právník Gull Hassan Khan, který je s případem dobře seznámený a se zadrženou Češkou je v častém kontaktu.

"V té věci je jeden velmi důležitý faktor," uvedl. "Všichni svědci sice potvrdili, že drogy byly nalezeny celními úředníky při kontrole... Jenže pracovníci třech dalších kontrol, včetně té protidrogové, ji očistili!" prozradil advokát. Tereza H. přitom nadále trvá na tom, že o drogách ve svém zavazadle nevěděla.

Soudce se tak bude při vyhodnocování důkazů muset poprat s otázkou, jak je možné, že Tereza na letišti prošla bez problémů tolika kontrolními stanovišti, a heroin u ní neobjevili ani policejní specialisté.  Na tom je pochopitelně vystavěna strategie obhajoby. "Její právník v případu odvedl kus dobré práce," dodal Khan.

Tereza podle něj věří, že bude očištěna a více než desetiletému trestu se vyhne. "Je plná naděje. Řekla mi, že než dopíše svou knihu, kterou dokončuje, bude venku," uvedl. A rozhodnutí v kauze se skutečně blíží. Zaznít už měly závěrečné řeči, jenže jednání bylo znovu několikrát odročeno. Pak už bude následovat rozsudek, proti kterému se Češka může podle pákistánských zákonů ještě dvakrát odvolat. 

Drogy v kufru

Tereza H. byla zadržena 10. ledna 2018 na letišti v pákistánském Láhauru. V jejím kufru celníci nalezli ukrytých devět kilogramů heroinu, které měla údajně převézt přes Abú Dhabí do Irska. Za pašování drog jí hrozí přes deset let vězení. Česká republika přitom zatím nemá s Pákistánem dohodu o vydávání vězňů. 

Ukecanalama ( 5. listopadu 2018 23:11 )

To ne, ale aspoň je tu zase veselo, když se “upocená dělnice” nejstaršího řemesla vrátila

Ukecanalama ( 5. listopadu 2018 23:09 )

Dajko, krawka blabolimtakytak alias prazanda1 si myslí, že ji nikdo nepozná, ale “upocená dělnice” ji prozradila Starou fenu novým kouskům nenaučíš, ale měla by se léčit.. nejlíp na veterině

santusof ( 5. listopadu 2018 21:10 )

nůůůůůdáááá, něco nového? !!

Pohybovenadany ( 5. listopadu 2018 18:39 )

VIVVIEN... a sochu ji postavíme , jako národní hrdinka si ji zaslouží v nadživotní velikosti , ne takoveho mrzáčka co upatlali Špinarové.

vivvien ( 5. listopadu 2018 17:24 )

Už se sestavuje uvítací protokol na letišti ji budeme všichni vítat a Gott ji zapěje oslavou píseň. Pak se ji vydá kniha a všechny célebrýýty ji půjdou za kmotra. A kočičáci ji povozí na karuzéli a zadarmo a Paroubek ji nabídne práci překladatelky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání