Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapečka (2) před domem skalpoval kamarád rodičů! Proražená lebka a trvalé následky

Autor: msj - 
23. října 2018
11:22

Dvouletý Sage Wilson měl obrovské štěstí v neštěstí. Rodinná známá ho totiž při couvání přejela. Potom batole vlekla ještě 10 metrů za autem. Chlapeček měl proraženou lebku a přišel o velkou část pokožky na hlavě. Do života si odnese velkou jizvu. Naštěstí ale dokázal přežít.

Malý Sage strávil dva týdny v Cookově dětské nemocnici a podstoupil několik operací. Mimo částečné ztráty skalpu měl totiž i vážně poškozenou lebku. Nakonec si lékaři museli „půjčit“ kůži z druhé části hlavy.

I přes veškerou snahu chirurgů chlapec odejde s jizvou na celý život. Na poraněné části hlavy už mu nikdy neporostou vlasy. Nyní ji zakrývá speciální podtlakový vak, který by měl zaručit, že se mu rána dobře zahojí.

Mám pocit, že vše mohlo dopadnout o dost hůř. Po tom všem, co má za sebou, má hrozně dobrou náladu. Za to jsem ráda. Je to můj malý zázrak,“ řekla Sageho matka, Jamie Wilson pro Daily Mail.

K tragické nehodě došlo 27. září. Matka měla hlídat svého syna a další dvě své děti, které si hrály před domem na houpačce. Na pět minut si odběhla na toaletu. Její kamarádka právě odjížděla domů. Nastoupila do auta. Když couvala, dítě přejela.

Matka říká, že její kamarádka srážku nezaregistrovala a chlapečka pod autem vlekla minimálně 10 metrů. Když vyšla Jamie ven, spatřila svého synka celého od krve, s vážně poraněnou lebkou na levé straně.

Všude byla krev. Na levé straně měl kompletně odtrhnutou kůži, takže jsem viděla část jeho lebky. Začala jsem pak hrozně křičet,“ popisovala matka chvíle největší hrůzy.

S manželem okamžitě vyrazili do nemocnice, ale dispečerka jim poradila, ať zastaví a počkají na záchranku. Chlapeček byl při vědomí, ale všude byla krev. Záchranáři pro malého pacienta poslali vrtulník a hospitalizovali ho na jednotce intenzivní péče.

Navzdory hrůzným událostem se matka poraněného chlapce rozhodla, že nebude svou kamarádku žalovat. „Celé to byla nehoda. Jsem si tím jistá. Kamarádka se cítí hrozně,“ dodala.

 

Ivana Jechová ( 23. října 2018 11:13 )

To nemohla rodinná známá těch pár minut u dětí počkat?

AliAlice ( 23. října 2018 10:55 )

Taky se divím,že samo dvouleté děcko si hrálo na ulici....

Antonin Blaha ( 23. října 2018 10:46 )

 To jsou zase kecy,na toaletu 5 minut ? Nechat 2 lete dite bez dozoru je zlocin a mel by byt tvrde potrestan.😈😈

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání