Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Holčička (1) má oči jako upír! Matka se děsí. Je to jak časovaná bomba. Hrozí, že nadobro oslepne!

Autor: msj - 
19. září 2018
18:01

Vypadá roztomile? Malá Američanka Mehlani Martinez přitahuje pohledy kolemjdoucích díky svému uhrančivému pohledu a roztomilé tvářičce. Má to však háček. Její genetická zvláštnost ji může kdykoli připravit o zrak.

Mehlani trpí tzv. Axenfeld-Riegerovým syndromem. Děti narozené s touto zvláštností ve vínku mohou mít úzké duhovky. Jejich zornice jsou díky tomu větší. Tento na první pohled nezvyklý tvar očí zároveň přináší vysokou citlivost na světlo. To znamená, že malá Mehlani musí neustále nosit sluneční brýle. A je tu ještě jeden další, mnohem závažnější problém!

Nepříjemnou součástí její genetické poruchy je častá komplikace v podobě zeleného zákalu neboli glaukomu. Lékaři ho malé Mehlani diagnostikovali, sotva dovršila první rok života. Dívenka sice zatím vidí výborně, ale její matka se bojí, že by mohla časem úplně přijít o zrak.  

Mehlani už v pěti měsících podstoupila operaci. Během ní jí lékaři přidali umělé slzné kanálky, aby předešli hromadění tekutiny a růstu tlaku v očích. Jenomže ani to nemusí pomoci.

Nikdy jsem neslyšela o nikom, kdo by se narodil se zeleným zákalem,“ řekla její matka Karina pro britský Daily Mail. Není divu. Tahle komplikace postihuje maximálně jedno dítě z 400 000 narozených. Mehlani je bohužel mezi nimi.„Lidé vždycky říkají, že je překrásná a roztomilá, ale vždycky se trápím, když si všimnou, že s jejíma očima není něco v pořádku,“ pokračovala. „Bojím se také, že si toho všimnou ostatní děti. Ty pak dovedou být pěkně zlé,“ dodala žena.

O Mehlani se svět dozvěděl díky twitterovému účtu, který její matka pravidelně zásobuje fotkami. V komentářích lidé vyjadřují podporu a obdiv, stejně tak jako komplimenty pro malou holčičku s pohledem, na jaký se nezapomíná.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mazd ( 3. července 2019 13:32 )

Jaké oči má upír?

adeso ( 20. září 2018 09:42 )

holčička je nááááádherná! Boha sem netahejte, ještě tak mimozemšťany Přeju aby se nezhoršila.

bonbonka ( 19. září 2018 23:25 )

Když nemáš víru v Boha, tak si ho neber do úst. Věř třeba v karmu. Já si kupříkladu říkám, kde byl Bůh, když tvořili Andreje Babiše? A když se na to alespoň pokusím pohledět i z jiného úhlu. Bůh byl spravedlivý... většího ***a si ta česká líná cháska nezaslouží.. Takže proplesk jsme dostali.. takže Bože.. zbav nás už toho sobeckého zla. Díky moc. Holčičky je mi moc líto... ale je milíony případů těžkých nemocí... tak když máte čas.. obviňujte Boha. Schválně, jestli docílíte alespoň jednoho klidu jedné duše..

hejpockej ( 19. září 2018 23:02 )

vy co pomlouvate Boha jste nevzdelani naivky, ktery vubec nicemu nerozumi jen kdakaji hovadiny. To je jako kdyby jste vinili slepici za to ze snesla jenom jedno vejce.

hejpockej ( 19. září 2018 22:58 )

Je smutny, ze hloupy lide co krestanstvi nikdy nestudovali spini Boha a hazi na nej vsechno zlo a nestesti.. Kazdy preci vi, ze na svete je dobro a zlo, tak jako je svetlo a tma, vse ma svuj opak. Buh (dobro) versus Dabel (zlo).. Dabel dela naschvaly a zlo, odporny a zly zerty, zatimco Buh se to snazi napravit a zmirnit. Je to vecny boj mezi zlem a dobrem. Tak jako mezi nama lidma jsou zly dabelsky lidi co pachaji zlo versus ty slusny dobry. Takze pokud nekoho vinit ze zla a rakoviny deticek, tak jedine nas lidi, ze naslouchame Dablu (satana), a ne Boha. A pokud v Boha neverite a nenavidite ho, nemuzete Vam pomoct...Buh take nemuze za mnichy co podlehli pokuseni Dabla a zneuzivaji male deti...Bohuzel, v dnesni dobe dabel, zlo a nenavist vitezi mezi lidma, a Buh (dobro)to jen tezko prekonava. Zalezi jen na nas lidech jak daleko to nechame dojit.

Zobrazit celou diskusi