Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dva metry od školky našli dělníci lidskou lebku, žebra a klíční kosti: Neví se, komu patřily

Autor: shp - 
16. října 2018
20:30

Hrůza a děs prošla kolem mateřské školky ve slovenské obci Oborín. Během výkopových prací tu našli lidské kosterní pozůstatky. Byly zakopány asi dva metry od mateřské školy a cesty. Starosta obce na místo přivolal policii. Měl podezření, že může jít o oběť trestného činu.

V Oboríně v těchto dnech probíhají výkopové práce kvůli připojení kanalizace. Část vykopané zeminy skončila i na pozemku patřícímu Mikuláši Bodnárovi. To, co v ní našel, ho pořádně zaskočilo. Když začal kopat, v hlíně objevil lidské pozůstatky.

V obci Oborín v Michalovském okrese byly nalezeny kosterní pozůstatky doposud neztotožněné mrtvoly, které mají lidský původ,“ řekla TV JOJ policejní mluvčí Lenka Ivanová. Podle majitele pozemku by mohlo jít o oběť druhé světové války.

Hned jsem samozřejmě poznal, že jsou lidské. Spodní sanice, žebra, klíční kosti, lebka,“ vysvětlil nálezce. Místo, kde byly kosterní pozůstatky vykopány, policisté ohradili páskou. Nález následně zdokumentoval kriminalistický technik.

Kosti byly zakopány asi dva metry pod zemí mezi cestou a školkou. Je pravděpodobné, že jsou tu jiiž déle. Obyvatele však překvapilo místo jejich nálezu. „Je to zvláštní, možná, že tu byl nějaký hřbitov, nebo jsou z druhé světové války,“ spekuloval Bodnár.

Jenže první variantu místní vyloučili. „Je mi 65 let a chodil jsem tam do školy. Škola tam byla stále,“ řekl obyvatel obce. Do školy tam chodila i jeho 85letá matka. Ani ona prý nepamatuje, že by na místě nálezu bylo někdy lidské pohřebiště.

Byli tu i vojáci, mohlo by jít o pozůstatky z druhé světové, ale ti jsou pochování na hřbitově,“ poznamenala mluvčí. „Ohledávající lékař předběžně vyloučil cizí zavinění a nařídil provést pitvu. Po detailním znaleckém prozkoumání bude rozhodnuto o dalším postupu,“ dodala Ivanová.

bre-burda ( 16. října 2018 21:52 )

Že by to byla minulá paní učitelka, kterou děcka zahrabala na pískovišti? ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání