Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčičku (3) v zooparku na Jesenicku napadla puma: Někdo otevřel klec!

Autor: dce, rys - 
9. října 2018
10:22

K tragédii málem došlo na Jesenicku v soukromém zooparku. Teprve tříletou holčičku zde zranila puma. Holčička si ji údajně hladila skrz dvířka klece, která byla otevřená. Kdo zranění dítěte zavinil, nyní řeší policie.

Co přesně se u výběhu pum stalo, nikdo neví. V danou chvíli byla na místě jen rodina s malou holčičkou. „Nejdřív jsem slyšel štěkat psy. Šel jsem se podívat, co se děje a proti mně už běžel nejprve otec a pak matka s holčičkou v náručí,“ řekl Blesku majitel Fauna parku Petr Augustýn (53).

Hrozný pohled na zkrvavené dítě

„Byl to hrozný šok. Ten pohled na tu malou byl hrozný. Ještě teď jsem z toho špatný,“ konstatoval Augustýn s tím, že puma dívku podrápala především na hlavě a dodal: „Jsem rád, že navzdory tomu, jak to na první pohled vypadalo, to nebylo nic vážného. Ale i tak toho strašně lituju, že se vůbec něco takového mohlo stát.“

Patrně se přitiskla k mříži

Děvčátko se s největší pravděpodobností velmi těsně přiblížilo k mříži, která měla být kryta skleněným oknem, to ovšem někdo neoprávněně otevřel a puma po ní hrábla tlapou. „Já jsem u toho nebyl, nechci nikoho soudit. A mrzí mě, že u toho nebyl žádný další nezávislý svědek, který by dokázal popsat, co se opravdu stalo,“ povzdech si Augustýn.

Zranění spravilo pár stehů

Dívka byla převezena do olomoucké fakultní nemocnice. „Její zranění nebyla vážná. V podstatě šlo o oděrky a škrábance. Většinu stačilo vyčistit, některé spravilo pár drobných stehů,“ prozradil mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Vinu necítí, ale dělají opatření

Petr Augustýn si myslí, že příčinou nehody bylo nějaké porušení návštěvního řádu. „My jsme žádnou chybu neudělali, přesto už jsme začali dělat opatření, aby se něco podobného neopakovalo. Na okno přijde petlice, a celý areál bude osazen kamerami, abychom věděli, co se kde děje,“ konstatoval Augustýn.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání