Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sebevražda online na Facebooku: Žena z Mohelnice se loučila se životem

Ilustrační foto
 (Autor: Archiv Blesku)
Autor: DH - 
3. října 2018
16:53

Dívka z Mohelnice se na sociální síti Facebook rozhodla rozloučit se životem a spáchat sebevraždu. To se nepodařilo, především díky duchapřítomnému chování jedné ženy a včasnému zásahu policie.

Když si na Facebooku třiatřicetiletá žena z Třebechovic pod Orebem přečetla smutný příspěvek, hodně ji to zarazilo. Nezaváhala ale ani na vteřinu. Vyslyšela virtuální volání o pomoc od mladé dívky z Olomoucka, která se na sociální síti loučila se životem. Žena kontaktovala policii.

„Policisté začali po zoufalé pisatelce pátrat a o spolupráci požádali také kolegy z Olomouckého kraje. Složitost případu spočívala zejména v tom, že informace o plánované sebevraždě ze strany neznámé dívky/ženy byly podány na facebookové stránce, ze které je velmi složité identifikovat pisatele,“ uvedla mluvčí policie Lenka Burýšková serveru Olomouckádrbna.cz.

Ale i přes složitost úkonu se povedlo. Zanedlouho policie skutečně identifikovala majitelku účtu. Jednalo se o jednadvacetiletou dívku z Mohelnice. Na místo okamžitě zamířila hlídka. 

„Ve spolupráci s tamními policisty byla na místo ihned vyslána policejní hlídka, která ženě přivolala lékařskou pomoc. Díky oznámení a včasnému zásahu jednotlivých složek tak akce skončila nakonec úspěšně,“ doplnila informace o dobrém skutku Burýšková.

Ilustrační foto Ilustrační foto | Archiv Blesku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání