Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dívka (†13) si dělala legraci ze sebevraždy: Druhý den ji našli oběšenou

Autor: ana - 
9. března 2018
15:46

Mladá slečna Lily Mae Sharp z amerického městečka Cheshire si ve škole utahovala ze sebevražd. Druhý den ji našla matka oběšenou v dětském pokoji. Údajně se nechala inspirovat seriálem 13 Reasons Why, který vypráví o 13 důvodech sebevraždy mladé dívky.

Den před sebevraždou mladá Lily na školních záchodcích v Sandbachově střední škole pro dívky demonstrovala, jak by se oběsila na toaletním papíru. Podle informací deníku Daily Mirror dívky scénu z toalet natáčely na mobil. Lily se na něm směje a utahuje si ze seriálu. Matka Victoria Noblet chce video za každou cenu vidět. Zdrcený rodič nevěří, že by si její dcera byla schopná sáhnout na život.

„Zajímá mě to video, vím, že ten seriál sledovala. Několikrát mi o tom seriálu povídala, ale nikdy bych neřekla, že by se jím nechala tolik inspirovat,“ sdělila matka s tím, že dcera byla vždy veselá, důvod smrti přisuzuje těžkému životnímu období.

Sebevražda kvůli rozvodu rodičů?

Victoria Noblet přiznala, že se nedávno rozvedla se svým manželem, kterého Lily zbožňovala.  Ráno 8. března se jí snažila dovolat šestadvacetkrát, mobil však nikdo nezvedal.

Když se vrátila domů, zjistila, že je Lily mrtvá. „O incidentu na toaletách jsem věděla, nikdo tomu ale nepřipisoval zvláštní váhu. Dívky v jejím věku o tom seriálu mluví pořád,“ řekla ředitelka školy John Leighová.

Hádka mezi kamarádkami

Ředitelka školy také upozornila na fakt, že jen pár hodin před sebevraždou se Lily pohádala na sociálních sítích s kamarádkami, které jí nazvaly špindírou. „Nemyslím si, že by to mohlo způsobit její sebevraždu, jsou to náctileté dívky, tyhle výlevy emocí mají pořád,“ dokončila Leighová.

Učitelka Rebecca Darlingtonová však prozradila, že dívka měla temné myšlenky již rok nazpět. Lily a její matka musely navštívit školního psychologa. Přes všechna životní trápení byla dívka podle jejich spolužaček i rodiny šťastná.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi