Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zdrcený otec Jana Kočky (†28) na patologii: Domlouval balzamování těla

Autor: Zpravodajové Blesku - 
2. října 2018
05:00

Známý klan Kočkových chystá pohřeb pro Jana (†28), který tragicky zemřel při páteční autonehodě. Rodina ho chce vystavit v rakvi při posledním rozloučení tak, jak je u Kočků zvykem. Kvůli tomu mu podle dobře informovaného zdroje nechají udělat speciální úpravu obličeje.

Tragická nehoda se stala v pátek nad ránem na 32. kilometru D11. Vnuk provozovatele matějské pouti Václava Kočky (77) Jan při ní zabil řidiče kamionu Miloslava (†28). Z nepochopitelných důvodů jel totiž minimálně dva kilometry v protisměru.

Blízcí Jana Kočky se včera sešli ve vinohradské nemocnici. Osádka dvou vozů, mezi nimiž byl i otec zemřelého, Jan Kočka st. (51), přijela k oddělení patologie necelou hodinu po poledni. Společně zašli dovnitř a po půlhodině zase odcházeli, tentokrát se slzami v očích.

„Chtěli by Jana při posledním rozloučení vystavit v rakvi, ale byl z té bouračky hodně pomlácený,“ řekl zdroj Blesku, který upřesnil, že příbuzní tedy jeli domluvit možnosti, jak lze tělo, respektive obličej, upravit.

Spraví to make-up

Podle informací Blesku by měli Janovo tělo nechat nabalzamovat. „Jde o proces, který spočívá v napuštění těla konzervačními látkami. Stojí to hodně peněz,“ řekl Blesku Alexandr Pilin, špičkový expert z Ústavu patologie 1. lékařské fakulty UK a VFN v Praze. Podle něho se například ohořelé tělo zakazuje vystavovat. Kočkův vůz stejně jako nabouraný kamion totálně shořel, těla obou řidičů ale měla být mimo vozidla.

Jak Blesk zjistil, Kočka měl těžká zranění i na hlavě. Jak hodně má poškozený obličej, ale není jasné. „Pokud si rodina tělo skutečně přeje vystavit, řeší to nejčastěji pohřební služba běžnou kosmetikou. Make-upem mrtvého nalíčí, aby nebyl bledý, případně na něm nebyly vidět šrámy,“ řekl Pilin. Rozloučení se zemřelým Kočkou bude neveřejné.

Matka promluvila

Blesk také získal vyjádření matky zesnulého Miloslava H., která chtěla upřesnit informace, jež se o něm objevily: „Můj jediný potomek, zesnulý syn, nebyl otcem žádného dítěte, byl svobodný a bezdětný. Celá rodina prosíme o zachování klidu a soukromí,“ řekla matka kamioňáka.

Nehodu způsobil Jan Kočka, když nejprve vyjel z dálnice, poté se na ni vrátil, ovšem v protisměru. Než narazil do Miloslavova kamionu, mohl mít podle informací Blesku ještě jednu nehodu. Chvíli předtím totiž míjel jiný vůz a údajně mu urazil zrcátko. „Můžeme potvrdit, že řešíme i takovou nehodu, která nám byla oznámena na linku 158,“ řekla policistka Petra Potočná. Její kolegové se snažili dálnici co nejrychleji uzavřít, už se to ale nedalo stihnout. Smrtící jízda trvala sotva jednu minutu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání