Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Příšerný nález: Strážci parku objevili v jámě desítky vyuzených zvířat!

Autor: chal - 
30. září 2018
14:54

Hrůzná podívaná čekala na strážce parku Chinko ve Středoafrické republice. Objevili pytláckou skrýš a v ní desítky kusů vyuzených zvířecích těl. Šimpanzi, prasata, antilopy nebo ryby měli skončit na černém trhu.

Lidé jsou schopní neuvěřitelných zrůdností. Jako důkaz může bezesporu posloužit hromada mrtvých zvířecích těl, kterou našli „rangeři“ z parku Chinko během zátahu na pytlácký tábor. Zvěř lovci vyudili, aby se nezkazilo její maso. Nález strážci znehodnotili. Zvířecí ostatky stejně jako pytlácký tábor spálili.

Válkou zmítaná Středoafrická republika má s ilegálním lovem dlouhodobě velký problém. Pytláci decimují zvířecí populaci a některým druhům kvůli nim dokonce hrozí vyhynutí.

Zvířata se loví buď pro maso, nebo kvůli údajnému léčivému účinku různých částí jejich těl. Například ve Vietnamu a Číně se považuje drcený roh nosorožce za univerzální lék a těší se obrovské oblibě. Poptávka po něm bohužel neklesá, i když žádný zázračný vliv na zdraví jeho konzumace nemá.

Obyvatelé asijských států užíváním drceného rohu bojují proti všem nemocem od migrény po rakovinu. Nebo v to alespoň věří. A populace nosorožců stále slábne.

Rohy nosorožců v plamenech: ZOO spálila úlovky pytláků!

Video  Rohy nosorožců v plamenech: ZOO spálila úlovky pytláků!  - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

renataren ( 30. září 2018 17:06 )

Lidstvo se jednou zahubí samo... Doufám, že příroda to vyřeší brzy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání