Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Skutečná Planeta opic: Monstrózní šimpanzi z laboratoří žijí na opuštěném ostrově

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
8. prosince 2018
10:41

Jsou obří, agresivní a infikovaní nebezpečnou nemocí. Šimpanzi, kteří žijí na opuštěném ostrově afrického státu Liberia, pocházejí z amerických laboratoří a vědci je sem „uklidili“, aby neškodili běžné populaci. Trpí totiž velice nakažlivou chorobou, která je dělá mimořádně agresivními. Informuje o tom The Sun.

Infikovaní šimpanzi žijí na opuštěném ostrově již několik let. Místní proto začali místu přezdívat „opičí ostrov“, jelikož primáti oblast zcela ovládali – kdo se přiblíží, na toho agresivně zaútočí. I z toho důvodu se lidé postupně rozhodli na místo vůbec nechodit.

Pár osob je ale přece jen navštěvuje. Ti nejodvážnější lidé přicházejí, aby šimpanzům přinesli jídlo, které si sami nedokážou obstarat.

Někteří místní si dokonce udělali z opičího ostrova byznys – turisty za mimořádnými primáty vozí. Obvykle ale návštěva dopadne špatně. Turisté nevědí, jak se kolem monstrózních šimpanzů chovat a opice jim začnou na hlavu házet tvrdá manga.

Mezi místními obyvateli koluje několik i příběhů, ve kterých šimpanzi vystupují jako životu nebezpeční. Údajně dokážou neznámé lidi ubít k smrti a následně sežrat. „Sní vás syrové,“ varoval jeden z vesničanů. Jeho tvrzení nelze ověřit.

Faktem ale je, že většina lidí před vstupem do oblasti varuje. „Pokud vás neznají a přijdete za nimi, začnou být extrémně agresivní,“ popisoval Jerry, který pracuje jako místní ochránce zákona.

Opuštěný laboratorní experiment

Původ liberijských šimpanzů zní podobně jako ze známého filmu Planeta opic. Šlo o laboratorní zvířata, na kterých američtí vědci testovali experimentální vakcíny na nejrůznější nemoci včetně cukrovky nebo říční slepoty.

Vědci testy ukončili po masových protestech ze strany ochránců zvířecích práv, kteří tvrdili, že šimpanzi při testech trpí. Stalo se tak po 40 letech fungování laboratoře. Šimpanzi nakonec na ostrově zůstali a všichni vědci odjeli.

Setrvalo zde jen pár zaměstnanců, kteří šimpanze znali od doby, kdy se narodili. Ti se stali lidmi, kteří jim nosí krmivo – nedokázali se rozloučit s tvory, se kterými pracovali dlouhá desetiletí. Šimpanzi nicméně zůstali nejrůznějšími testy poznamenaní a péče o ně není jednoduchá. Vedle nemoci a agresivity dostali například chorobný strach z vody.

pavel11 ( 8. prosince 2018 12:27 )

amerika je bestie jen ničí,vyvolává války,zlo.

Zobrazit celou diskusi