Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž z identikitu v případu Kuciak promluvil: Co vím o vraždě novináře!

Autor: rc - 
26. září 2018
15:57

Miroslav Č. (32) byl v hledáčku slovenské policie. Strážci zákona ho hledali v souvislosti s vraždou Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27). Podle vyšetřovatelů by měl mít o popravě novináře a jeho snoubenky důležité informace. Miroslav však tvrdí, že s případem nemá nic společného.

Slovensko obletěla fotografie muže, který má mít důležité informace o vraždě Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové. Prokurátor dokonce muže na obrázku vyzval, aby se dostavil na policii. Jeho výpověď by totiž mohla případ posunout vpřed. Miroslav, který pochází ze Spišské Teplice, však nechápe, proč je na policejní kresbě, a tvrdí, že s případem nemá rozhodně nic společného.

„Když mi to volala tchyně, tak jsme byli hotoví z toho, že proč právě já. Vždyť já s tím nic nemám. V pátek jsem volal policistům, oni si vzali mé číslo a všechno, ale zatím se mi ještě nikdo neozval,“ řekl Miroslav pro Čas.sk, který se před nedávnem přestěhoval do Ostravy. „Já ani nevím, kde ten dům je, nevím ani, na jaké ulici to bylo,“ řekl s tím, že Jána Kuciaka ani jeho snoubenku nikdy neviděl.

Policisté dokonce již navštívili i sousedy v jeho rodném městě. „Byla tu policie asi před dvěma týdny. Přišli v civilu. Ptali se na Mira, zda ho někdo viděl. Ukazovali fotky – Mirovu, jeho manželky i mámy. Všichni jsme byli překvapení. Netušili jsme, o co jde,“ uvedli. V šoku jsou i jeho příbuzní. „Podle mě ten muž na identikitu není Miro. Možná se mu trochu podobá, ale nemyslím si, že by to byl můj vnuk. Je to dobrý, pracovitý člověk, který nikdy nikomu neublížil. Nedokážu si představit, že by se změnil a stal by se z něho násilník. U mě policisté nebyli,“ řekla Miroslavova babička Anna (72).

Muže z identikitu poznal Marek (38) z Velké Mače. Ten s Miroslavem pracoval na stavbě. „Já jsem došel z vězení, teď to jsou asi dva měsíce. Pracovali jsme dva týdny v srpnu, potom utekl z práce. To bylo někdy koncem srpna. Celý září už nechodil do práce a potom odešel do Česka,“ řekl. Jakmile Marek na obrázku poznal svého bývalého kolegu, neváhal a šel na policii. „Ptali se mě, kde bydlí, to jsem nevěděl přesně, ale ukázal jsem jim přibližně kde. Ukázali mi tu trasu, jak mohl přejít k tomu domu, na to místo vraždy. Že tam nejsou kamery, že to mohl být on, už tam déle bydlel a znal obec, věděl, kde jsou kamery,“ popsal práci kriminalistů.  

 

 

drazor ( 26. září 2018 16:22 )

Takže opět!! ,,že tam nejsou kamer,, pisálek asi neumí po sobě číst.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání