Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt Čecha v Kolumbii: Zakázali pitvu v Česku. Tělo leželo v zamčeném pokoji

Autor: ital - 
19. září 2018
10:31

Michal (†35), který pracoval jako svářeč pro firmu ITM v kolumbijském městě Sesquile, byl nalezen mrtvý ve svém hotelovém pokoji v neděli 9. září – v den, kdy měl odletět zpět domů. Dle posudku lékaře nedošlo k úmrtí vlivem cizího zavinění. Rodina však má o jeho vyjádření pochybnosti.

O případu nás informovala Michalova sestra Barbora H. Den před odletem měl Michal se svými kamarády na pokoji vařit večeři. Všichni byli v dobré náladě a chystali se na cestu domů do Česka. Ráno však jeho spolupracovníky čekal šok. Dveře od pokoje měl Michal zamčené, tudíž museli dovnitř vlézt oknem. Kamaráda nalezli bez známek života.

Na místo okamžitě zavolali policii a lékaře, který už ale Michalovi nedokázal pomoci a pouze konstatoval smrt. Lékař kontaktoval rodinu se souhlasem k pitvě, jež proběhla ve čtvrtek 14. září v Bogotě. „Chtěla jsem, aby pitva proběhla u nás v České republice. Ten doktor nám to však zamítl,“ říká zdrcená sestra Barbora.

„Ministerstvo zahraničí nám oznámilo, že podle výsledků pitvy zemřel Michal na selhání srdce. Bratr ale nikdy předtím na srdce nemocný nebyl,“ má pochybnosti Barbora. Podle jejích slov firma ITM, která v kolumbijském městě stavěla pivovar, dala od celého případu ruce pryč.

„Pojišťovna nám oznámila, že v žádném případě neproplácí pitvu a chtěli po nás úhradu 13 000 Kč. Ty nakonec zaplatil sekretář firmy ITM, Jiří Mládek, který byl jediný ze společnosti, kdo nás kontaktoval. Firma nám ani nevyjádřila upřímnou soustrast.“

Rodina má podezření na otravu

„Domníváme se, že Michala někdo otrávil,“ sděluje Barbora. „Příčinu můžou mít také tvrdé pracovní podmínky. Teploty byly maximálně 10 °C. Michal taky na několik dní onemocněl a nikdo se o něho nestaral. Vedoucí pracovník ho nechal ležet na pokoji a ani mu nezavolal lékaře.“

Barbora podala trestní oznámení na neznámého pachatele a doufá, že se případ vyřeší. Nikdo jí však prý není ochoten pomoci. Nemohou sehnat nikoho ani na překlad úředních dokumentů, které jsou všechny pouze ve španělském jazyce.

Desátého září v dopoledních hodinách byl zastupitelský úřad v Bogotě informován zaměstnancem firmy, že 9. 9. našli v hotelu mrtvého kontraktora oné firmy. Muž zde pobýval od května a pracoval na stavbě pivovaru. Později odpoledne jsme obdrželi informace od policie s tím, že se nejednalo o násilnou smrt, příčinu smrti v tu dobu ale nebylo možné stanovit,“ řekla Blesk.cz mluvčí ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová.

LenaM ( 20. září 2018 12:15 )

 # Vladka Hlouskova

Vladka Hlouskova ( 20. září 2018 08:38 )

 Paní Leno M,jediná kdo tu píše sračky jste vy!Vy o tom nic nevíte, tak to raději ani ne komentujte!

LenaM ( 19. září 2018 20:30 )

 #demokratura: urcite jste pro tuto firmu v minulosti pracoval, kdyz mate tolik vedomosti o hospodareni firmy... Kdyz neznate detaily a myslite si, ze blesk je verohodny portal, tak prosim... Pisou tu sracky... A ta slecna nebo pani Barbora by se nad sebou mela taky zamyslet, kdyz tuto udalost resi podanim trestniho oznameni na firmu, ktera ji uhradila veci, na ktere se vykaslala i pojistovna!

Jarabak ( 19. září 2018 13:00 )

Pitvu v česku fakt nedělejte, nebo to dostane do ruky soudružka gilová a za pomoci svých kompliců zjistí, že ho zabil kalousek tím, že natáhl elektrické dráty přes atlantik do pokoje toho nebožáka.

vladimir harmady ( 19. září 2018 10:18 )

 Bol to dobrý chlap. Niečo sme spolu po svete pochodili. RIP

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání