Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Aneta (26) utopila vlastní dcerku: Učitelce hrozí doživotí

Dopadení mladé studentky pedagogiky nedá polským policistům mnoho práce (ilustrační foto).
Dopadení mladé studentky pedagogiky nedá polským policistům mnoho práce (ilustrační foto).  (Autor: EPA)
Autor: yks - 
8. září 2018
13:49

Svůj život chtěla Aneta P. (23) zasvětit výchově a vzdělávání dětí s poruchami učení a chování. Dříve, než se tahle nadějná studentka speciální pedagogiky mohla ujmout své vysněné profese, její naděje se obrátily v prach. V Polsku, odkud pochází a kde žije, se totiž momentálně nejspíš nenajde rodič, který by jí svěřil dítě. Může za to fakt, že to svoje nejspíš zabila.

Okresní soud v polském Lublinu řeší případ ženy, která se rozhodla spáchat ten nejhorší čin. Na začátku přitom vypadalo všechno růžově. Milostný vztah se starším ženatým mužem bezpochyby dodával Anetě pocit atraktivity. Nezůstal ovšem bez následků. Žena se rozhodla těhotenství utajit před otcem dítěte i před svými nejbližšími. Ve skutečnosti neplánovala dát dítěti šanci. Podle zjištění polských kriminalistů od pátého měsíce těhotenství hledala na internetu cesty, jak se plodu zakázané lásky zbavit.

Anetina těžká chvilka přišla na podzim minulého roku. Dítě přivedla na svět bez pomoci během asi tříhodinového porodu. Narodila se jí holčička, Odnesla ji k nedaleké říčce a do ní novorozené miminko hodila. Tělo našel náhodný kolemjdoucí, který uvědomil policii. Po dvoutýdenním pátrání se v hledáčku kriminalistů ocitla mladá pedagožka. Nezachránilo ji ani falešné potvrzení od gynekologa, ve kterém stálo, že těhotná nebyla.  

Policistům se Aneta přiznala k tomu, že dítě hodila do řeky. Brání se však tomu, že by byl případ klasifikován jako úkladná vražda. Podle polského práva jí hrozí až doživotní trest. Anetin otec se v den soudního přelíčení snažil dívku chránit před reportéry a jednoho zvlášť neodbytného dokonce napadl pěstmi. Navzdory jejímu bestiálnímu činu se jí rodina nezřekla. Kariéře učitelky ale nejspíš může dát nadobro sbohem.

krasomila ( 10. září 2018 10:44 )

Se není čemu divit, když tam zakazujou potraty a vůbec mají katolicklej středověk.

Desterz ( 9. září 2018 10:27 )

Říkáš jen část pravdy. "Hustili" do nás kupříkladu lásku k vlasti, což je pojem, za který se co nevidět bude nejspíš zavírat do basy. A tedy imho, ohánět se donekonečna komárama už trochu zavání, bo uběhlo skoro 30 let a rozhlédni se, kam jsme to dotáhli.

Stanley1000 ( 9. září 2018 06:26 )

Ale v jednom máš pravdu, a to v hlubokém propadu morálky lidí. Ale za to nemůže "havlofašimus", ale zase jenom bolševik, protože do nás celých 40 let nehustili nic jiného, než nenávist - k fašismu, buržoazii, aristokracii a všemu, co nesdílí marxleninské ideály. A pokud učíme společnost nenávisti (i když třeba v případě fašismu zdánlivě pochopitelné, ale místo nenávisti je lepší pochopit proč), pokládá ji pak za něco normálního a nakonec si začne vyčítat nos mezi očima a hledat chyby a nedostatky všude jinde, než u sebe, čímž byl právě reálný socialismus proslulý.

Stanley1000 ( 9. září 2018 06:18 )

Neměl by Tvůj nick nést název spíše Lenkreatura?

fido2 ( 8. září 2018 17:36 )

Zákaz iterrupce - nemohou se divit...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání