Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Práce v zahraničí? 15 hodin denně a nocleh na paletách v tovární hale

Podmínky v Nizozemsku
 (Autor: Facebook)
Autor: yks - 
2. října 2018
19:50

Lukrativní práci v Nizozemí slibovala svým klientům pracovní agentura Axidus. Jenže polští dělníci skončili ve vskutku spartánských podmínkách. Za ložnici jim slouží tovární hala, ve které chybí i základní vybavení.

Šokující video oblétlo internet. Jeden z polských pracovníků natočil skandální podmínky, ve kterých jsou nuceni žít polští pracovníci zaměstnaní v Holandsku. O kauze informuje polský server fakt.pl.

Poláci bydleli v průmyslové hale mezi vysokozdvižnými vozíky. Spali na dřevěných paletách. Podle pracovní agentury šlo pouze o dočasné řešení.

„Jaké tu máme pěkné místo. Axidus nám zařídil 15 hodin denně a pak spaní v těchto podmínkách. Jen pojďte dál, matracičky, paletky. Prvotřídní podmínky jako v hotelu Mariott,“ komentuje autor ironicky svou videonahrávku.

O situaci polských dělníků informoval nizozemský portál ad.nl. Ten také oslovil zmíněnou agenturu s prosbou o vysvětlení. Agentura se vyjádřila v tom smyslu, že jde o dočasné řešení, které je výsledkem nedostatku míst v hotelích, se kterými spolupracuje. Video mezitím vyvolalo v Polsku pobouření a sdílely ho tisíce lidí.

Na video zveřejněné na facebookovém profilu Oskara Kołodziejskiho se můžete podívat zde: 

panamira ( 2. října 2018 21:04 )

Něco pro zaměstnavatele v ČR a maximální plat tři tisíce, brutto.

Zobrazit celou diskusi