Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tragická smrt v Chorvatsku! Farář Marek (†38) zemřel v první den dovolené

23. srpna 2018
11:56

Oblíbený slovenský farář Marek Martiška (†38) odsloužil v neděli večer mši. Poté odjel na zasloužený odpočinek. Chtěl strávit dovolenou v Chorvatsku. V jediném tragickém okamžiku všechno navždy skončilo.

Veliký smutek zavládl v obci Omšenie (okr. Trenčín). Místní farář Marek Martiška (†38), který trávil dovolenou v Chorvatsku ve městě Drvenik, se chtěl v parném počasí osvěžit. Do moře si šel zaplavat se svým synovcem Michalem. Z vody však již farář nevynořil.

„Je to pro nás velká a nečekaná ztráta,“ sdělil jeden z příbuzných. Markova rodina prožívá hluboký žal.

Na dovolenou odjel se svými dvěma synovci. Cestovali autem, při jehož řízení se střídali oba ze synovců. Marek se sám řízení nevěnoval. „Vyrazili v neděli v noci a v pondělí byli na místě,“ sdělil farář, jenž se s Markem velmi dobře znal.

Mezitím, co se jeden ze synovců šel ubytovat, druhý šel s farářem do vody. „Nevím, zda se mu udělalo nevolno nebo ho zradil tlak. To opravdu netuším,“ dodal kněz. Jeho kolega, mezi farníky velmi oblíbený, totiž trpěl obtížemi s krevním tlakem.

Turisté z Česka a Slovenska muže ihned vytáhli na břeh, kde mu poskytli první pomoc. Avšak ani přivolaní záchranáři mu již nedokázali pomoci. „Je to obrovská ztráta pro celou kněžskou rodinu,“ řekl na závěr farářův kolega.

Smutnou událostí se zabývá také ministerstvo zahraničních věcí. „Naše velvyslanectví je maximálně nápomocné a jsme v neustálém kontaktu s rodinou a pozůstalými, kterým ihned po oznámení nehody přímo na místě pomáhala i slovenská hlídka,“ sdělil Igor Skoček z ministerstva zahraničních věcí. Přesnou příčinu úmrtí bude však možné prokázat až po pitvě.

montevideo ( 24. srpna 2018 21:25 )

Tomuto starému pánovi bylo 38 let?

jana2000 ( 24. srpna 2018 14:24 )

Nestydím, je to svatosvatá pravda.

Eva tpnikov ( 24. srpna 2018 12:52 )

Stydte se za svá slova!

Eva Stepnickova ( 24. srpna 2018 09:17 )

 Prosím všechny, ať se zdrží jakýchkoliv zesměšňujících komentářů, pána jsem osobně znala, byl to úžasný člověk, mnoha lidem pomohl a byl velmi oblíbený pro svoji lidskost a empatii.Upřímnou soustrast celé rodině a zejména mamince! Máme stejný osud. Ať odpočívá v pokoji! Eva

ja-stana ( 24. srpna 2018 08:15 )

Vida a hnedka dva SYNOVCE měl sebou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání