Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Michal Š. (†40) podezřelý z vraždy přítelkyně: Měl armádní výcvik a 15 zářezů v rejstříku trestů

Autor: hra, dce, ČTK - 
17. srpna 2018
15:00

Michal Š. (†40), kterého policisté podezírali z vraždy expřítelkyně (†40), byl extrémně nebezpečný. Nejenže byl ozbrojený, ale podle některých informací prodělal i armádní výcvik. Pátrání po něm ovšem skončilo tragicky - muž se před zraky policistů zastřelil.

Michal Š. nebyl pro policii neznámý. Vězeňskou celu důvěrně znal. Odsouzen byl za různé přečiny už patnáctkrát. „Kdysi pracoval i u vojáků, a prošel náročným výcvikem. Navíc v mládí léta závodně boxoval. Ten si uměl poradit. Navíc to byl trochu rapl,“ řekl Blesku muž, který se s ním znal.

Podle jeho slov žil Michal Š. dlouhá léta s partnerkou ve Strakonicích a jezdil jako řidič kamiónu do Španělska. „Naposledy jsem ho viděl asi před dvěma měsíci v baru 21. Vypadal normálně. Překvapilo mě, co udělal,“ dodal. Žena, z jejíž vraždy je podezřelý, se do obce u Kamenice na Praze-východ přistěhovala podle místních asi před dvěma lety.

Před pár dny Michala Š. viděli obyvatelé strakonického panelového domu, ve kterém bydlel v garsonce. „Měl batoh, jakoby se někam chystal. Obvykle chodil jen na lehko, v tričku a kraťasech,“ řekl jeden ze sousedů. Michal Š. měl dva mladší sourozence. Jeden pracuje jako strážník.

Postřelená žena byla ve středu nalezena v rodinném domě v Nové Hospodě u Kamenice. Zemřela po převozu do nemocnice. Policisté později potvrdili, že byla zavražděna, a vyhlásili pátrání po Michalovi Š. Varovali přitom veřejnost, že hledaný může být ozbrojený a nebezpečný.

V rámci páteční pátrací akce pak u Kamenice policisté objevili muže, který popisem odpovídal podezřelému. "Policisté muže chtěli na místě zkontrolovat, ten však jejich výzev neuposlechl a vytáhl zbraň. Policisté použili varovný výstřel, muž následně svou zbraň obrátil proti sobě a střelil se. Na místě svým zraněním podlehl," uvedl policejní mluvčí Pavel Truxa.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání