Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tomáš (19) si vyjel s čerstvými papíry: Škodovku s Honzou (†17) a Samem (†15) přepůlil o strom

Autor: shp - 
17. srpna 2018
11:02

Dva mladé životy vyhasly předčasně při tragické bouračce na silnici v Prešovském kraji. Honzu (†17) a Samuela (†15) zabil náraz, který Škodu Octavii rozpůlil vedví. Auto smrti, které narazilo do stromu a svodidel, řídil devatenáctiletý Tomáš z vesnice v okresu Kežmarok.

Nedávno koupené auto v rodině jednoho z mladíků chtěli hoši vyzkoušet na silnici. Dopadlo to více než tragicky. Nehoda se stala na klesajícím úseku u Spišské Belej v okresu Kežmarok. Řidič Škody Octavie začal předjíždět před ním jedoucí Škodu Superb.

A to i přesto, že před sebou neměl rozhled na takovou vzdálenost, které je potřebná pro bezpečné předjíždění. Touto jízdou vjel přímo před řidiče Mazdy CX5 jedoucího v protisměru, který se mu vyhnul na pravé části krajnice. Octavia následně narazila do levé boční části Superbu, dostala se do rotace a narazila do stromu a následně do svodidel. 

V důsledku těchto nárazů se vůz rozpůlil vedví. Když na místo dorazili záchranáři, naskytl se jim děsivý pohled na následky bouračky. Zdravotníci na místě ošetřili řidiče i třetího spolujezdce (16), kteří utrpěli zranění hlav a nohou. Následně je převezli do nemocnice v Popradě. Se záchranáři komunikovali, byli při vědomí.

Alkohol u řidiče nezjistili, příčiny nehody vyšetřujeme,“ uvedl pro web Čas.sk prešovský krajský policejní mluvčí Daniel Džobaník. Kežmarský vyšetřovatel Tomáše obvinil z přečinu usmrcení a ublížení na zdraví. „Je nám velmi líto, co se stalo. Těžko hledat slova, o život přišli mladí lidé,“ řekl starosta obce Ihľany, odkud Tomáš pochází.

zdenek havlicek ( 17. srpna 2018 20:48 )

 Myslím si, že v superbu začal přidávat a tím pádem nestačil mladík odbočit. Je to smutné

sores ( 17. srpna 2018 12:44 )

Ono 18ti letému skoro ještě dítěti dát řidičák je hotová vražda. Ti nadělají nejvíce nehod na silnici a pak teprve hodně staří důchodci

hayena ( 17. srpna 2018 11:18 )

Stále dokola. Nikdo se nepoučí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání