Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vůz vjel na českobudějovickém přejezdu pod rychlík, řidič zemřel

Autor: shp - 
1. srpna 2018
13:28

Železniční přejezd u zastávky Kamenný Újezd na Českobudějovicku se stal místem tragického neštěstí. Osobní vůz zde vjel před rychlovlak, který ho zválcoval. Řidič na místě zemřel.

Nehoda se stala asi deset minut před devátou hodinou. Řidič automobilu nejspíš přehlédl světelnou signalizaci a následně vjel na přejezd v okamžiku, kdy tudy projížděl rychlík.

Vlak vůz tlačil asi 200 metrů před sebou, než se ho strojvůdci podařilo zastavit. Vrak vozu začal poté hořet. Řidič neměl nejmenší šanci na přežití, na místě podlehl zraněním, která utrpěl.

Provoz na trati 196 je přerušen, omezení potrvá ještě dvě až tři hodiny, po které budou zasahovat hasiči. Poté musí odborníci ještě ohledat lokomotivu, jestli bude schopna pokračovat,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura webu TN.cz.

Asi 80 lidí z vlaku evakuovali pracovníci Českých drah společně s hasiči. „Byli převezeni autobusem náhradní dopravy do stanice České Budějovice. Ze stanice České Budějovice použijí cestující nejbližší vhodný spoj,“ uvedly České dráhy na svém webu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání