Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

David se ve vězení vyměnil s dvojčetem odsouzeným na smrt. Brzy uvidí jeho popravu

Autor: shp - 
8. srpna 2018
15:38

Příběh jako z hollywoodského dramatu napsal sám život, či spíše, lépe řečeno, dvojčata Mooreova (60). Ve vězení si bratři vyměnili identity i přesto, že je jeden z nich odsouzený k trestu smrti za vraždu dvou taxikářů. Na jejich podfuk se však po pár hodinách přišlo.

Když bylo Davidu Mooreovi 26 let a odpykával si ve vězení trest za ozbrojenou loupež v americké Nebrasce, zrodil se v jeho hlavě neskutečný plán. Za mřížemi si vyměnil identitu se svým dvojčetem Careym Deanem Moorem, který byl za vraždu dvou taxikářů v roce 1979 odsouzen k smrti. Jednoduše řečeno: Svůj život chtěl vyměnit za bratrův.

Dozorcům ve vězení řekli, že nutně potřebují o samotě probrat rodinné záležitosti, a ostraha souhlasila. A i když jejich habaďúra několik hodin procházela, výměna pak praskla. Dozorce z jídelny si všiml, že David není ve své kůži. Nyní, po více než třech dekádách, má být spravedlnosti učiněno zadost.

Carey Dean, který je vězněn ve státě jako nejdéle čekající na trest smrti, má být konečně popraven. David, který je dlouho na svobodě, to špatně nese. U popravy však přítomen bude, má proto dobrý důvod. „Nebude to lehké, ne. Ale Dean mě tam chce, takže nemám na vybranou,“ řekl David Journal Star smutně.

illyria ( 8. srpna 2018 21:47 )

"Nyní, po více než třech dekádách, má být spravedlnosti zadostiučiněno." po takových letech to již není spravedlnost...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání