Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

První poprava po více než 20 letech: Vrah dvou taxikářů dostal novou injekci!

Popravený Carey Moore
Popravený Carey Moore  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
15. srpna 2018
06:50

V americkém státě Nebraska byl v úterý popraven první tamní vězeň po více než 20 letech. K usmrcení 60letého Careyho Deana Moorea použily úřady dosud neaplikovanou směs látek, informovala agentura AP.

Moore byl odsouzen k trestu smrti za zabití dvou taxikářů ve městě Omaha v roce 1979. Byl prvním vězněm v Nebrasce, jemuž byla do žil vpravena smrtící injekce. Stát na americkém Středozápadě předtím naposledy vykonal popravu v roce 1997, tehdy prostřednictvím elektrického křesla.

Dnešní poprava byla mimořádná také tím, že ve smrtící směsi, namíchané ze čtyř látek, bylo použito silné opioidní analgetikum fentanyl. Podle svědků poprava proběhla bez komplikací.

Moore byl popraven necelé tři roky poté, co nebraští zákonodárci trest smrti nejdřív zrušili. Následující rok byl však opět obnoven. V listopadu 2016 se pro to vyslovili občané v regionálním referendu.

Monikay ( 15. srpna 2018 14:36 )

Souhlasím

Ivana Jechová ( 15. srpna 2018 08:24 )

Jasně... hlavně aby moc netrpěl a usnul jako mimino.... A jiní umřou v šílených bolestech na rakovinu a dát jim léky se doktorům nevyplatí!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání