Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ostatky vraha Mansona získá jeho vnuk. U bizarního soudu porazil další tři zájemce

Autor: ČTK, Mii - 
13. března 2018
10:33

Bizarní soudní proces skončil v minulých dnech ve Spojených státech. Čtveřice lidí se soudila o tělesné pozůstatky masového vraha Charlese Mansona, který koncem 60. let šokoval svět bestiální vraždou herečky Sharon Tateové a dalších šesti lidí. Manson si v kalifornském vězení odpykával doživotní trest a loni v listopadu ve věku 83 let zemřel. Od té doby leží jeho tělo v márnici.

Manson v roce 1967 založil na sklonku éry hippies komunitu, která se do dějin zapsala jako Mansonova rodina. Se svými obdivovateli se v San Francisku věnoval nevázanému sexu a drogovým orgiím. V srpnu 1969 nařídil svým stoupencům, aby náhodně zabíjeli obyvatele bělošské luxusní čtvrti v Los Angeles. Pět lidí usmrtili v domě hudebního producenta Terryho Melchera, dva pak v domě podnikatele Lena LaBianky.

O Mansonovy pozůstatky, ale i o práva na jeho pozůstalost a na užití jeho jména, projevili zájem čtyři lidé, napsala v úterý agentura AP. Soud požádal o rozřešení pře koroner, který potřeboval v márnici kalifornského okresu Kern uvolnit místo pro těla předávkovaných narkomanů.

Manson se věnoval hudbě, jeho píseň se svého času dokonce ocitla na albu slavných Beach Boys. Na své album The Spaghetti Incident? z roku 1993 zařadila jednu z Mansonových písní skupina Guns N’Roses. Nemalé peníze může podle AP dědicovi vynést i právo operovat v médiích s vrahovým jménem.

Chtějí prodat fotku mrtvého těla?

O lukrativní autorská práva a o Mansonovy pozůstatky se přihlásil jistý Michael Brunner, jehož si prý Manson osvojil. Brunnerova matka byla členkou Mansonovy bandy. Dalším zájemcem byl další, údajně také osvojený Mansonův syn Matthew Lentz, jehož jméno jako jediného dědice se objevuje v Mansonově závěti z roku 2017.

Třetím byl sběratel Mansonových memorabilií Michael Channels, který soudu předložil ještě jinou Mansonovu závěť, která tentokrát svědčila v Channelsův prospěch.

Spor nakonec vyhrál Mansonův vnuk Jason Freeman. Jeho otec Charles Manson mladší se narodil do Mansonova prvního manželství. Manson junior si později změnil jméno na Charles Jay White a nakonec spáchal sebevraždu.

Všichni čtyři zájemci o Mansonovu pozůstalost obviňovali své konkurenty, že chtějí na osobě zemřelého vraha vydělat. Foto mrtvého těla prý chtějí prodat bulváru. Freeman u soudu prohlásil, že Mansonův popel po kremaci rozptýlí během veřejně přístupného ceremoniálu, který bude natáčet filmový štáb.

Monikay ( 13. března 2018 12:44 )

měli ho dát do octa a do muzea

Zobrazit celou diskusi