Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Do popravy zbývá Robertovi pár hodin: Zavraždil ženu a děti kvůli milence

Vrah manželky a dětí má být popraven. Obhájci chtějí přezkoumání rozsudku.
Vrah manželky a dětí má být popraven. Obhájci chtějí přezkoumání rozsudku.  (Autor: Texas Department of Justice)
Autor: ital - 
14. listopadu 2018
11:47

Mexický přistěhovalec Robert Moreno Ramos (64), který v únoru 1992 kvůli milence zavraždil svoji manželku a dvě děti, byl odsouzen k smrti. Poprava se má uskutečnit ve středu večer. Vrahovi právníci se stále pokoušejí dosáhnout odkladu této exekuce.

7. února 1992 zaslechla sousedka Roberta Ramose křik vycházející z jeho domu v Texasu. Zhruba po dvou měsících nahlásila jeho švagrová, že její sestra Leticia Ramos je nezvěstná i se svými dětmi. Ramose předvedli k výslechu, kde podal rozporuplné výpovědi. Nejprve tvrdil, že jeho rodina je v Austinu, poté v San Antoniu a nakonec v Mexiku.

Koncem března dostali policisté povolení k prohlídce jeho domu a 7. dubna se Robert přiznal, že těla svých rodinných příslušníků pohřbil pod novou podlahu v koupelně. Vyšlo také najevo, že Ramos měl známost, se kterou se tři dny po spáchání vraždy oženil.

V březnu 1993 soud uznal Roberta Ramose vinným a odsoudil jej k testu smrti. Proti tomu se ovšem ohradila mexická vláda a rovněž obhájci odsouzeného muže. Odvolávali se na to, že si Ramos jako přistěhovalec nebyl vědom veškerých svých práv, tudíž se mu nedostalo dostatečné obhajoby, která by mohla ovlivnit výsledek soudu v jeho prospěch.

Nejvyšší soud Spojených států odmítl jakékoliv námitky vůči vynesenému rozsudku. Poprava Roberta Morena Ramose byla stanovena na středu 14. listopadu večer místního času. Obhájci odsouzeného se odmítli k případu jakkoliv vyjádřit. 

petrw ( 14. listopadu 2018 19:21 )

a ještě si na popravu musel počkat tolik let tomu rikam trest

kurioko ( 14. listopadu 2018 18:35 )

Ramos neměl návod k použití ženy a dětí. Chyběl zákaz zabíjení.

Strhlynehet ( 14. listopadu 2018 16:24 )

Snad se mu cesta do pekla co nejvíce protáhne.

zkzkz ( 14. listopadu 2018 15:41 )

Už dávno měl viset

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání