Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dramatická záchrana: Loď s rodinou klesala ke dnu

Autor: sc - 
14. července 2018
17:59

Dramatické chvíle prožili manželé z Prahy se třemi dětmi a psem, kteří si pronajali loď a brázdili Baťův kanál. Loď se s nimi začala v pátek potápět.

Ke dnu začali klesat při výjezdu z plavební komory v Nedakonicích na Uherskohradišťsku okolo 19. hodiny. Vše ale dobře skončilo, nikdo nebyl zraněn.

Když se loď začala potápět, přiblížila se k nim další, která stála za nimi. Na tuto všichni přeskočili a pak vystoupili na břeh,“ sdělil mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Dechová zkouška byla u vůdce plavidla negativní. Na dně lodi se našla podélná trhlina, ke které došlo zřejmě při plavbě. Případ si převzali pracovníci státní plavební správy,“ řekla mluvčí policie Monika Kozumlíková.

Loď jsem řídil už třetí den, několikrát se nám stalo, že do ní natekla voda, ale vždy jsme ji odstranili, nevypadalo to nijak vážně. Usídlili jsme se v Petrově a pak jsme pokračovali severním směrem. Mám s sebou manželku a tři děti, pak ještě psa,“ řekl majitel Geoffrey Martin (42).

„Když se nám do lodi v komoře tady u Nedakonic naráz během pár desítek vteřin navalila voda, měl jsem o ně velmi vážné obavy, bylo to hodně dramatické, ještě že se za námi objevila ve zdymadle další loď a tam jsme postupně přeskákali,“ dodal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání