Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tragédie na dovolené v Řecku. Syna (†15) ropného magnáta rozsekala vrtule člunu

Autor: Darina Jíchová - 
18. července 2018
13:00

Tragédii prožívá rodina britského ropného magnáta Paula Finnetta (55), který během dovolené v Řecku přišel o svého syna Tobyho (†15). Dítě ztratil nešťastnou náhodou, když syn vypadl z lodi, kterou v tu chvíli otec sám řídil. Finnett nerespektoval varování před rozbouřeným mořem. Mladík dopadl na vrtuli motorového člunu, Finnett pro syna do vody skočil a hned ho odvezl do nemocnice, tam byl Toby prohlášen za mrtvého, informoval deník Telegraph.

Neštěstí se odehrálo o víkendu, v sobotu 14. července ve vodách u oblíbeného řeckého ostrova Paxos. Právě tady Finnettovi trávili svou dovolenou. Rodina si na motorovém nafukovacím člunu vyrazila na rozbouřené moře. Kormidloval Finnett, který je zkušený námořník. Společně se syny – Tobym a dalšími dvěma ve věku 14 a 17 let, vyrazil na nedaleký ostrov Mogonissi.

Hluboké rány a okamžitá smrt

Toby při nárazu vlny vypadl z jedoucí lodi a zasáhla ho vrtule člunu. „Otec syna vylovil, na místo v rychlosti dojela pobřežní stráž s lékařem. Chlapec utrpěl vážná zranění, rány od vrtule byly velmi hluboké. Zemřel na místě, neměl žádnou šanci,“ sdělil novinářům člen pobřežní stráže. Chlapec byl dopraven do nemocnice, hned po příjezdu ho lékaři prohlásili za mrtvého. „Nedalo se nic dělat,“ komentovali nehodu.

Finnett, výkonný ředitel firmy Aon, byl zatčen řeckou policií. Vyšetřovatelé však rozhodli, že příčinou neštěstí bylo špatné počasí a Finneta propustili. „Otec byl zatčen s podezřením, že smrt syna zavinil nedbalostí a rychlou jízdou. Vyšetřování prokázalo, že za nehodu může špatné počasí. Chlapec z lodi vypadnul při nárazu vlny,“ uvedl mluvčí policie.

Na moři neměli co dělat

V době jejich výletu platilo nejvyšší upozornění a úřady varovaly před rozbouřeným mořem a doporučovaly nevyjíždět. Tragédie šokovala obyvatele ostrova i turisty, místo je velmi oblíbené mezi Brity.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

illyria ( 18. července 2018 19:00 )

v článku je jasně napsané, že neměl na rozbouřeném moři co dělat... Nerespektoval zákaz..

bizon_pepa ( 18. července 2018 16:25 )

Proc neopatrnost a ego? Spis nešťastná náhoda, kterou ted samozrejme bude litovat. Nikde v popisu neni napsáno, jestli jeho syn delal co mel. Ve výsledku je to uz ale stejne jedno.

sores ( 18. července 2018 14:59 )

A teď jsou megaři jeho mega na prd!!! To nejdražší na světě ztratil, chudák chlapec Bohatství je zdraví a ne milióny jen hlupáci bez mozku se chlubí svými prachy.navíc podvodnými.

qwertina ( 18. července 2018 14:48 )

janka

Janka735 ( 18. července 2018 14:15 )

 pre otca je to najväčší trest... neopatrnost a ego že všetko dobre dopadne je najhoršia kombinácia... chudak chlapec

Zobrazit celou diskusi