Představitelka Aničky Čihákové sice v loňském roce vyhrála nad rakovinou tlustého střeva, ovšem poté začala mít velké problémy s močovými cestami. Podstoupila několik vyšetření, ovšem potíže se stále zhoršovaly, načež byla na začátku června hospitalizovaná. V nemocnici pak přišli na to, že vše způsobují problémy s ledvinou.

„Stále v sobě řeším, zda pro ni lékaři udělali maximum. Věděli, že má potíže s ledvinou, tak jak to, že jí nakonec selhala a ona odešla?“ podivovala se pro Aha! zoufalá sestra Vránové Miriam. Ta už léta žije v San Franciscu, odkud si ostatně se sestrou volala jen osm hodin před jejím náhlým skonem.

V Česku bylo asi půl hodiny po půlnoci, sobota 16. června. „Zněla dobře, krásně jsme si povídaly. Řekla mi, že se těší, až ji v pondělí pustí domů,“ vyprávěla Vránová, jak probíhal jejich poslední telefonát. „A pak ráno zemřela. Stále to nechápu. Moc mě odchod Ellinky bolí,“ dodala blondýnka, která má sice pochybnosti, ovšem do smutné záležitosti už šťourat nechce, a tak nebude nic podnikat.

Ostatně z Ameriky by se jí vše řešilo asi dost obtížně. Stejně tak pro ni bude asi problém jezdit za sestrou na hrob. Ta odpočívá na vinohradském hřbitově v Praze, jen nedaleko od bytu, v němž se svým mužem Jiřím (80) léta žila. Navzdory tomu, že si původně přála být pochována v Brně v hrobě své rodiny. „Máma už patřila k Praze a Praha k ní,“ objasnil její syn Ondřej Kepka (48), proč přání maminky nerespektoval.

VIDEO: 11x ženatý režisér Karel Weinlich o zesnulé Vránové (†78): Byla mou první...

Video
Video se připravuje ...

11x ženatý režisér Karel Weinlich o zesnulé Vránové (†78): Byla mou první... Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
118 fotografií