Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ivan (15) bránil mámu před znásilněním, skončil v kómatu: Znovu se učí chodit

Autor: dce - 
17. dubna 2018
16:31

Teprve patnáctiletý Ivan z ruského Severodvinsku skončil v kómatu po brutálním napadení. Chtěl svoji matku ochránit před útočníkem, který ji znásilňoval a bodal nožem. Jenže opilý muž byl silnější a chlapce přemohl. Těžkou činkou mu rozmlátil lebku. Ivan se po roce probral z kómatu, už nikdy na tom ale nebude jako dřív...

Ivan Krapivin se loni vracel domů ze školy, když v bytě našel svou matku Natalii celou od krve, jak ji jejich soused Roman Pronin znásilňuje a bodá nožem. Ivan popadl tříkilovou činku a pokusil se Pronina uhodit, opilec ho ale přemohl a činku mu sebral.

Ve vzteku začal chlapci těžkým závažím bít do hlavy a zcela mu rozmlátil lebku. Policisté, kteří přijeli po vyděšeném telefonátu od sousedů, našli Ivana i Natalii v kaluži krve v bezvědomí. Oba byli v kritickém stavu převezeni do nemocnice.

Ivan skončil v kómatu - přišel prakticky o celou čelní část lebky, lékaři mu museli odstranit i kus rozdrceného mozku. Natalia se po 27 bodných ranách během několika měsíců zotavila, ačkoliv byla také na pokraji smrti.

Ivan se z kómatu po roce probudil, jeho prognóza ale není příliš pozitivní. Prozatím pouze otevírá oči a vykazuje známky vědomí. Z lokální nemocnice byl přesunut do Petrohradu, kde podstoupí další operace včetně rekonstrukce lebky. Poté se bude znovu učit chodit, sedět, jíst a mluvit. 

Pronin, který byl už v minulosti souzen za vraždu, skončil za brutální útok na dva lidi na 14 let ve vězení.

PremyslOtakar ( 17. dubna 2018 19:33 )

 14 let?! Rusové byli vždy dementi a vždy budou,jen ten náš ovar na hradě je miluje!

Ella21 ( 17. dubna 2018 18:35 )

směšný trest..slušní lidé mají zničený život, tohle je na doživotí..takoví lidé by neměli chodit volně na svobodě, chudák kluk

offline ( 17. dubna 2018 18:10 )

Obávám se, že nejpozději za sedm let bude venku za dobré chování a pokud tomu pomůže jakožto úspěšný podnikatel, bude to ještě dřív. U nás stačí, když dá Rusák podnikatel soudu milion a druhý den po zabití jede domu, v Rusku to možná bude víc, ale i tak se to vyplatí..

sores ( 17. dubna 2018 16:39 )

14 let že zničil chlapci celý život a matku brutálně znásilnil 27 ranami nožem??? Tak rusáci mají stejné zákony na h.o.v.n.o jako Česko!!! proč ne doživotí když chlapci také zničil život doživotí a matka mohla zemřít,to mi hlava nebere!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání