Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Únos v Nigeru: Ozbrojenci zajali německého humanitárního pracovníka

Situace v Nigeru je napjatá. Na snímku je místní voják.
Situace v Nigeru je napjatá. Na snímku je místní voják.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
12. dubna 2018
06:58

Neznámí ozbrojenci unesli ve středu na západě Nigeru německého humanitárního pracovníka. Podle agentury Reuters o tom informoval generální prokurátor této západoafrické země, na jejímž území jsou činné některé džihádistické skupiny.

Němec Jörg Lange padl do rukou skupiny mužů na motocyklech, kteří jej unesli poblíž města Inates, uvedl prokurátor Cheibou Samna. Další podrobnosti nezveřejnil a německá strana událost zatím nekomentovala.

Únosy v této oblasti subsaharské Afriky bývají dílem skupin islámských radikálů, které v poslední době útočí na vojenské i civilní cíle. Zatímco na jihu země u hranic s Nigérií působí hnutí Boko Haram.

V západní části země u hranic s Mali útočí spíše skupiny spojené a Al-Káidou či takzvaným Islámským státem. Právě jeho místní odnož se loni v říjnu přihlásila k útoku, při němž v Nigeru zemřeli čtyři příslušníci amerických sil a několik nigerských vojáků.

demon.hk ( 12. dubna 2018 08:58 )

No jo, to má z toho, že posluhuje neg.r.ů.m!!! Doufám, že mu pořádně otrtkají řiť, aby se z toho sluníčkaření vyléčil. Ale ony to spíš budou prachy, že jo...charita je v dnešní době supr byznys.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání