Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manuál pro ruské špiony: Cvičí je, jak "otrávit" kliku u dveří

Autor: csk - 
1. dubna 2018
10:03

Britské tajné služby odhalily, že se ruští špióni léta cvičili k různým formám likvidaci lidí - zejména trávením. Metoda otravy, která byla podle všeho provedena i na dvojitém agentovi Sergeji Skripalovi a jeho dceři, vede právě k Ruské federaci.

Podle deníku The Sounday People se kriminalisté zaměřili na dveře Skripalova domu, jako místa otravy novičokem. „Otrávené kliky dveří jsou v současné době velký problém. Právě se tím začala zabývat většina spojeneckých států,“ okomentoval situaci mluvčí britské rozvědky.

Právě ruské manuály pro agenty jsou vodítkem. V posledních deseti letech Rusko vyvíjelo všemožné metody nové aplikace jedů - včetně umístění na kliku dveří. „Je to jednoznačné vodítko, že stopy vedou do Ruska. Otrávená klika dveří je jedním z důkazů, kdo to spáchal,“ dodal.

Kvůli celému případu se navzájem obvinilo několik států. Rusko a západní spojenci si navzájem vyhostili již několik stovek diplomatů po celém světě. Británie v současné době zvažuje ruskou žádost o rozhovor s otrávenou Julií Skripalovou (33), jejíž stav se v poslední době dramaticky zlepšil.

VIDEO: Rusové udeřili na Česko kvůli novičoku.

Video  Rusové udeřili na Česko kvůli novičoku. A ČSSD už zase vyhání Babiše z vlády  - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

 

Zdeněk Kopečný ( 5. dubna 2018 09:26 )

kukačko, zdenkci nepotřebují fotky manuálu, to mohou nafotit třeba i svitky toaletního papíru. Když někdo bude chtít jiného zlikvidovat, tak to udělá co možná nenápadně, tj. nějaká nevysvětlitelná nehoda apod. Viz zde např. aféra Kramný. Soudní znalci si pak rvou vlasy a obviňují se navzájem, který z nich je větší vůl .

sores ( 1. dubna 2018 16:03 )

On je vůbec hnus hnusů učit lidi jak zabít druhého!! Lidský tvor je velmi nevydařený živočich,vraždí,znásilňuje,rve se,nenávidí,závidí,válčí atd.

Samo ( 1. dubna 2018 11:40 )

Z vás nikdo blbé dělat nemusí. Vy zkrátka a dobře takoví jste. A povětšinou jste voliči Zemana, jako notorického lháře a přítele všeho ruského.

kukuku ( 1. dubna 2018 11:07 )

Mě zarazilo, že zdenkkům k článku nedali foto toho manuálu. Aby tomu líp rozuměli.

Kominik ( 1. dubna 2018 10:50 )

Ha, ha APRÍL

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání