Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stav Honzíka, na jehož maminku volal lékař policii, se lepší: Už dokáže dýchat sám

Autor: ljš - 
27. března 2018
19:33

Případ, který šokoval celé Česko, bude mít snad dobrý konec. Maminka měsíčního Honzíka, na kterou zavolal lékař ústecké nemocnice policii, protože s ním chtěla být na JIPce i přes noc, přinesla konečně dobré zprávy.

Malý Honzík leží již několik dní na jednotce intenzivní péče ústecké nemocnice se zápalem plic. O jeho případu se začalo mluvit v neděli, když vyšlo najevo, že tamní lékař zavolal na chlapečkovu maminku Jaroslavu policii, protože na noc odmítla opustit jeho pokoj. Ukázalo se však, že jeho rozhodnutí, nemělo oporu v zákoně ani řádu nemocnice a policisté maminku u malého pacienta nechali.

Ta teď věří, že se z JIPky se synem brzy dostane. Honzíkův stav se totiž začíná lepšit. "Dneska si třikrát sám nějak hlavičkou vyndal ty hadičky kyslíku, a díky tomu jsme zjistili, že už celkem pravidelně dýchá sám. :) Jen když upadne do hlubokého spánku, je potřeba mu kyslík dodat, bylo mi ale řečeno (sestrou), že to už bychom se mohli dostat na lepší oddělení," uvedla v pondělí večer na Facebooku.

Po své víkendové zkušenosti a také vyjádření nemocnice, která postup svého lékaře schvaluje, se ale bojí dalších konfliktů. "Už vidím, jak tam zase nebudou chápat, že nej monitor dechu (vyjma akutní případy ohrožení života) je maminka. :)," napsala. "Jdu teď spát, abych měla sílu na další den, doufám, že snad už poslední bez klasického kojení a v tom pokoji. Já mu věřím, dnes urazil spoustu cesty. :)," dodala.

Potvrdila, že komunikace s lékaři je stále nevyhovující. "Mimochodem o dobrých krevních večerních výsledcích jsem se nedozvěděla od kapacity Škvora (primář, který podle audiozáznamu vyhrožoval kamarádce paní Jarky pozn. red.), který na našem oddělení seděl docela dlouho, ale až od sestry, když jsem se jí na to sama zeptala," tvrdí.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání