Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Případ Anety (†23), která se prý sama ubodala: Podezřelý Libanonec s drogami stanul před soudem

Autor: dce - 
23. března 2018
15:36

Čtyři roky po podivné smrti Anety R. stanul před soudem Libanonec Ahmad Hassan Ibrahim, který je obžalován z držení a šíření omamných látek. Právě Anetě a její kamarádce Kateřině měl prodat drogy v jejichž důsledku se Aneta podle závěrů police zabil. Jenže dívčina smrt je stále zahalena desítkami otázek. A Ahmad vinu popírá!

Teprve 24letá Aneta R. zemřela v září 2014 v bytě známého v Praze. V hrudníku měla několik bodných ran od nože, vypadalo to jako jasná vražda. Policie ale již dvakrát celý případ uzavřela jako sebevraždu - dívka se měla ubodat vlivem toxické psychózy po požití drog.

Nyní ale před soudem stanul onen známý - majitel bytu a zároveň i údajný poskytovatel drog Libanonec Ahmad Hassan Ibrahim. Ten měl podle obžaloby poskytnout Anetě a její kamarádce Kateřině kokain v osudný večer v baru Coco v Praze a následně i v bytě v Letňanech.

Drogy jim měl poskytnout zdarma. Kvůli šíření omamných látek skončil před soudem, který zajímalo, jak to s drogami bylo. Podle serveru Expres.cz popsal, že drogy na jejich stole v baru byly vždycky, kdo je tam přinesl v tu chvíli ale nevěděl. "Kokain se vysypal na mobil, pak koloval, a kdo měl náladu, si vzal,“ vypověděl.

Uvedl, že za drogy nikdy neplatil - na "lajnu" ho zvali přátelé. "Jsou to lidé a gentlemani, kteří mají dost peněz," prozradil s tím, že pozvání na dávku drogy je podobné jako jinde pozvání na skleničku.

Když se výslech přesunul k událostem v Ahmadově bytě, obžalovaný přiznal, že kokain přinesl on a sám si dal dávku. Aneta ovšem nechtěla. O několik hodin později ji právě Ahmad našel v kuchyni, jak se bodá do hrudi.

U soudu vypovídali i svědci z okruhu Anetiných přátel. Všichni měli vypovědět, že Aneta tvrdila, že drogy dostávala od Ahmada. Jeho obhájce na závěr jednání navrhl předvolat jako svědka Josefa Klímu, který o Anetině smrti připravoval v minulosti reportáž.

"Podle právníka má Klíma informace o tom, že Aneta byla dlouhodobě závislá na kokainu a že si ho opatřovala sama," uvedl server Expres.cz. Na dotaz ohledně tohoto výroku byl Klíma překvapený a tuto skutečnost popřel.

iFender ( 23. března 2018 21:33 )

Je dospela sama byla zodpovedna za sebe.Z tohoto "kruhu" neni temer uniku.Rodice lituji,co to da starosti dite vychovat a ona se jim odvdecila zrala drogy.

sachmat ( 23. března 2018 16:12 )

Jedna věc je jistá, pod tak špatně odvedenou práci (uzavření případu, přestože se v něm nachází plno nesrovnalostí) bych se nikdy nepodepsala

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání