Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Před školou v Brně střílel trenér plavání? S agresivním otcem se pral o zbraň

Autor: ljš - 
21. března 2018
20:09

Šel do školy s pistolí, teď bojuje v nemocnici o život! Za střelbou před brněnskou školou je podle všeho konflikt mezi agresivním otcem jednoho z dětí a instruktorem plavání. 

Střelba se před školou na náměstí Svornosti ozvala v úterý před půl sedmou večer. Podle informací Blesk.cz jí předcházel konflikt mezi agresivním otcem, který vedl své dítě na plavání, a jedním z trenérů. Zbraň na místo přitom donesl právě rodič, který nakonec skončil v kritickém stavu v nemocnici.

Muž se zřejmě dožadoval vstupu do budovy, což ovšem škola z bezpečnostních a hygienických důvodů podle cedule na dveřích neumožňuje. Problémy s ním podle všeho nebyly poprvé. „Když to vezmu, že školníka mohl picnout před měsícem, a já jsem dal vrátné pokyn, že když s ním bude problém, ať mě zavolá, že do deseti minut tady budu, lapnu ho za límec a vyvedu ho ven, tak mohl picnout třeba i mě,“ uvedl pro televizi Prima ředitel školy.

Trenér se snažil rozzuřeného rodiče usměrnit, ten ale vytáhl zbraň. Ta podle informací Krimi zpráv při rvačce spadla na zem, trenér ji sebral a na svého protivníka vystřelil. Způsobil mu velmi vážné zranění. „Pacient je ve velmi kritickém stavu, více s ohledem na rodinu a pacienta nebudeme sdělovat,“ uvedla mluvčí Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Petra Veselá.

Přestože mezi muži došlo před střelbou ke rvačce a zbraň vytáhl sám zraněný muž, kriminalisté podle televize Prima zatím s verzí, že šlo o nutnou obranu, nepracují. Trenérovi tak hrozí obvinění. Na místě však byla řada svědků, kteří by mohli do případu vnést světlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání