Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Střelec z Floridy se pomátl po smrti matky. Adoptován byl prý možná z Ruska

Autor: ana - 
15. února 2018
19:25

Nikolas Cruz (19) má na svědomí 17 mrtvých a desítky zraněných. Ve středu odpoledne se chopil zbraně AR-15 a vyrazil na místní střední školu v Parklandu na jihu Floridy. Zde začal bezmyšlenkovitě pálit po svých spolužácích. Cruz školu již v minulosti navštěvoval, byl ale loni vyloučen z kázeňských důvodů. Údajně také kvůli výhrůžkám spolužákům. Podle jednoho studenta byl vyhozen poté, co napadl nového partnera své expřítelkyně.

Lidé, kteří mladého střelce znali, ho popisují jako naprostého šílence a agresora. Na svém Instagramu často zveřejňoval fotky týraných zvířat a zbraní. O vraždění zvířat se zmiňují i další studenti. „Měl spoustu psychických problémů, které dospělí ignorovali. Měl Instagram doslova plný obrázku brutálně zabitých zvířat a taky fyzicky napadl mého kamaráda,“ napsal jeden ze spolužáků na Twitter.

Smrt matky

Policistům při výslechu údajně sdělil, že za vše může smrt jeho adoptivní matky Lyndy Czuze (†68). Ta zemřela loni v listopadu na chřipku. Od této chvíle se prý přestal cítit dobře. Lynda byla podle okolí jediná osoba, která měla ke střelci blízko.

„Lynda se s ním velmi citově sblížila. Dala do něj spoustu času a úsilí,“ řekla pro The Washington Post švagrová Barbara Kumbatovicova. Lynda a její manžel si Nikolase a jeho biologického bratra vzali do péče před několika lety. Lyndin manžel však brzy zemřel na srdeční záchvat. Deník Daily Mail na svých stránkách zveřejnil, že není jasné, jak se do dětského domova dostal. Existuje i teorie, že střelec se do sirotčince mohl dostat z Ruska.

Donald Trump vzkazuje: Podobné lidi nahlašujte!

Americký prezident Donald Trump ve čtvrtek na svém twitterovém účtu zveřejnil prohlášení, ve kterém nabádá občany Spojených státu amerických, aby lidi s podobným chováním raději nahlašovali předem, než bude pozdě.

zlymikes ( 17. února 2018 18:38 )

jestli umíte číst,tak v tom povídání se nemluví o adopci ale o sirotčinci.

skaara ( 16. února 2018 13:34 )

Ale to není blábol, v USA jsou adopce ruských dětí celkem běžné i moji příbuzní adoptovali dvojčata z Ruska. A nikdo se nepomátl.

skaara ( 16. února 2018 13:31 )

Směšné jelito ste tak akorát VY, protože v USA jsou nebo byly adopce dětí z Ruska celkem běžné i moji příbuzní adoptovali dvě holky z Ruska, to nemá s politikou nic společného.

petr.novic@... ( 16. února 2018 11:38 )

JÁ ZASE SLYŠEL ŽE JE TO POTOMEK PO SOSANOVI DINSTBÍROVI.

priserka ( 16. února 2018 11:37 )

Už jsem se bála, že zapomenou zmínit Rusko, ale nezklamali, to jsou teda jelita směšná....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání