Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Krásná Jana zemřela na sedadle spolujezdce: Auto smrti řídil hokejista!

Autor: lm, ČTK - 
9. prosince 2017
17:12

Za volantem auta smrti, které havarovalo v pátek po půlnoci v olomoucké Wolkerově ulici, seděl bývalý hokejový obránce HC Olomouc a německý reprezentant Daniel Kunce (46). Uvedla to MF DNES. Při nehodě zemřela mladá olomoucká kosmetička Jana.

Luxusní mercedes se podle svědků řítil olomouckými ulicemi velmi rychle. Vysoké rychlosti nasvědčuje i to, že po nehodě byly trosky vozu rozmetané po širokém okolí. Auto narazilo do betonového sloupu a začalo hořet. Uhasil ho práškovým hasicím přístrojem jeden z projíždějících řidičů. Mladé ženě, která seděla na sedadle spolujezdce, bohužel už nebylo pomoci.

Podle zjištění MF Dnes seděl za volantem vozu bývalý hokejista Daniel Kunce (46). Rodák ze Šumperka po krátkém angažmá v HC Olomouc odešel do Německa, kde získal díky předkům občanství, a dokonce hrál za německou reprezentaci, mimo jiné i na olympijských hrách v letech 1998 a 2002. V Německu odehrál přes sedm set zápasů, během působení v Krefeld Pinguine získal v roce 2003 mistrovský titul.

Řidič skončil po nehodě v olomoucké fakultní nemocnici. "Muže jsme přijímali se středně těžkými zraněními, měl otřes mozku a poraněný hrudník. Šlo ale o zranění, která jej neohrožovala na životě. Je na úrazové jednotce intenzivní péče," řekl ČTK mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Podle policejní mluvčí vzhledem k zranění nemohla být u řidiče provedena orientační dechová zkouška, byl nařízen odběr krve v nemocnici. Podle svědků byl ale nejspíš bývalý hokejový obránce opilý.

„Nedokážu popsat slovy, jaký zármutek teď prožívám. Byla jsi moje spřízněná duše, anděl, který rozdával úsměv. Nechápu, že už tady nejsi, život je nespravedlivý. Budeš nám strašně moc chybět. Jednou se zase sejdeme všichni tam nahoře. Sbohem, moje sestřičko,“ smutní na Facebooku sestra oběti Kateřina.

Doporučujeme
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání