Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragická nehoda v Českých Budějovicích: Ženu srazil na přechodu autobus. Zemřela

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Daniel Vitouš)
Autor: ljš - 
1. prosince 2017
08:30

Starší žena zemřela v Českých Budějovicích v pátek ráno, když ji na přechodu pro chodce srazil linkový autobus. Havárie se stala kolem 6:00 u obchodního domu Mercury. Kvůli vyšetřování tragické události nesmí nyní doprava odbočovat z Nádražní do Žižkovy ulice. 

Podle prvotních informací havárii způsobila chodkyně. Patrně přecházela silnici, i když na semaforech svítila červená. "Jedná se o dlouhodobý problém této křižovatky, kdy lidé nerespektují semafory. Běžně zde přecházejí na červenou," uvedl Bajcura.

 

Jedná se o druhou tragickou nehodu autobusu v Jihočeském kraji v rozmezí posledních 24 hodin. Ve čtvrtek ráno po havárii linkového spoje u Ločenic na Českobudějovicku zemřel jeden cestující.

žanyn ( 1. prosince 2017 11:46 )

Všem (a hlavně řidičům) je jasný, že nejen oni, ale i oni tvůrci a schvalovači předpisů maj na podobnejch nehodách lví podíl. Při dnešním stavu techniky a rychlostech lze hlavně v noci jen těžko střetům zabránit. A přitom by postačilo vrátit se k oné úpravě pravidel o přechodech pro chodce. A těch s předností chodců bylo poskrovnu a jen odůvodněných. Je přece jasně jednodušší sledovat vozidla a reagovat jako chodec než naopak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání