Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neobvyklé přátelství! Pes s divočákem vyrazili na výlet: Rocky a Janička jsou nerozlučná dvojka

Autor: Vlaďka Hradská - 
5. prosince 2017
20:04

Na silnici pobíhá pes a za ním upaluje divočák! Může mu ublížit! Takové hlášení dostali milevští strážníci, kteří okamžitě vyrazili na jednu z komunikací za městem. Tam na ně čekalo překvapení.

Už z dálky viděli nezvyklou dvojici utíkat po silnici. „Otevřel jsem dveře auta, pes mi dal hned hlavu na klín a nechal se podrbat. Za ním se cpal čuník. V první chvíli to vypadalo, že pes je obětí divočáka, tak jsme dali psa do auta,“ řekl Blesku strážník Gustav Tomášek (41).

To ale neměli strážníci dělat. Z divokého prasete se v okamžiku stal nešťastný čuník. Když viděl, že pes mizí za sklem auta, začal kvičet jako o život. „Popojeli jsme a prase za námi. Když jsme zastavili, začalo obíhat auto. Bylo evidentní, že hledalo psa. Tak jsme ho na vodítku pustili ven z auta. Čuník k němu radostně přiběhl, lehl si vedle a byl náramně spokojený,“ popisoval neobvyklý zákrok strážník Tomášek.

Hlídka na místo přivolala majitele psa. Ukázalo se, že nesourodá dvojice kamarádů utekla z hájovny majiteli Tomáši Průchovi (41). Na své cestě za dobrodružstvím urazila po silnici 1,5 kilometru.

Parťáci jak hrom

Pes Rocky (4) plemene argentinská doga tvoří s divočákem Janičkou nerozlučnou dvojici. Žijí na samotě obklopeni kočkami a koňmi. „Venčím je společně. Tentokrát si ale Janička vyhrabala díru v plotě a Rocky vyrazil na výlet s ní,“ řekl Tomáš Průcha.

Selátko dostal v dubnu. Zpočátku to vypadalo, že Rocky, který váží 55 kilogramů, slupne Janičku k večeři. „Olizoval se, byl nervózní, ale držel se. Janička byla s námi asi měsíc v domě, byla strašně maličká. Měl jsem strach, aby neumřela na stres. Při společném venčení si na sebe zvykli. Teď za Rockym pobíhá jako psík,“ dodal chovatel. Jak to bude vypadat, až Janička vyroste do statné bachyně, zatím netuší. Zatím to vypadá tak, že všude chodí spolu a jeden na druhého nedá dopustit. 

Podle ředitele MěP Milevsko Jana Krlína už hasiči chytali pštrosa, klokana, leguána, velké papoušky i malou lasičku, různé hady a všechna hospodářská zvířata. Divočáka ale poprvé. Naštěstí mají všichni osvědčení na odchyt toulavých a zdivočelých zvířat.

VIDEO: To jsou oni! Parťáci jak hrom. Pes Rocky a divočák Janička...

Video  To jsou oni. Parťáci jak hrom. Pes Rocky a divočák Janička...  - Vlaďka Hradská a MěP Milevsko
Video se připravuje ...

Video  To jsou oni. Parťáci jak hrom. Pes Rocky a divočák Janička...  - Vlaďka Hradská a MěP Milevsko
Video se připravuje ...

gjim ( 6. prosince 2017 08:34 )

Pan hajný se nemusí obávat o divočáka v dospělosti, až z ní bude bachyně. Na Šumavě měl pan Bohdal hajný a polesný Vojenských st. lesů taky divočáka od mláděte -samičku, se psy v pohodě a se všema co tam žily na hájovně. Ale v dospělosti to byl nejlepší hlídač hájovny a když byli selata tak to byl vrchol hlídání. Paní Bohdalová ani na dvorek nesměla vyjít nakrmit zvířata, chránila selata. Pana Bohdala k sobě pustila , nechala se podrbat, nakrmit, ale to bylo všechno. K selatům ho nepustila, až do doby než povyrostla. K plotu, ani vratům se nikdo nepřiblížil.Neznalý poměrů si zachraňoval *** na stromě.

DWEI ( 6. prosince 2017 07:55 )

Rakosnicku neštvi!!! Dej si jogurt

hurybury ( 5. prosince 2017 21:34 )

Pěkny příběh .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání