Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Michaela, která hodila synem (4) o zem: Děti jí odvezla sociálka

Autor: aba - 
25. října 2017
11:40

Otřesný případ týrání dítěte, který zachytily kamery před nákupním centrem, hýbe Slovenskem. Michaela (33) surově hodila se svým synem Marcusem (4) o zem, chlapec dopadl na tvář a zlomil si nos. Zásah sociálky na sebe ale nenechal dlouho čekat a úřady jí odebraly i ostatní děti, které měla ve své péči.

Michaela je matkou celkem osmi dětí. Jako milující rodič se k nim ale podle všeho nechová. Důkazem je záznam z bezpečnostních kamer před nákupním centrem, na kterých je vidět scéna z neděle. Žena odchází i se čtyřletým synem z nákupů, když se k němu rozeběhne a začne ho bít. Pak ho zvedne do vzduchu a obličejem dolů upustí na zem.

Policii zalarmovala Michaelina známá, ke které se zakrváceným chlapcem přišla. Podle serveru Cas.sk měla ale rodina chlapce jinou verzi příběhu než tu, která je na kameře. „Podle nich chlapec spadl, když si nesl hračky a odřel si tvář. Má zlomené kosti v nose a pohmožděný ret,“ řekl náměstek ředitele nemocnice, ve které chlapce vyšetřovali, Ján Nociár.

Policie obvinila matku z přečinu ublížení na zdraví a sociální pracovnice umístily tři děti, včetně zraněného Marcuse, které měla Michaela ve své péči, do domova. „V tomto případě byly děti neodkladným opatřením svěřené do péče ústavu,“ okomentovala rozhodnutí Jana Lukáčová, tisková mluvčí Ústředí práce, sociálních věcí a rodiny.

Jak to tak vypadá, není to první selhání Michaely jako rodiče. Podle přítele její matky Mariána je jejích ostatních pět dětí už devět let v péči Michaelina bývalého tchána. „Odešla od nich do zahraničí. O jedno děvčátko jsme se starali my. Teď ji, Marcuse i Lukase vzali do domova,“ tvrdí Marián.

Michaela si prý svoje chování nepamatuje a neumí si vysvětlit, co se stalo. „Nevím, co se stalo, ale slibuji, že už to nikdy víc neudělám,“ dušovala se ve svědectví pro server. Policie případ dále vyšetřuje a nevylučuje jeho rekvalifikaci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání