Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička z Rokycan (2) skončila v kritickém stavu v nemocnici: Může jít o týrání

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: čtk)
Autor: aba - 
6. října 2017
21:02

Teprve dvouletá holčička skončila ve čtvrtek v plzeňské nemocnici ve velmi vážném stavu. Když ji doktoři převáželi, měla být i v bezvědomí. Lékař podal podnět na policii, je totiž možné, že holčička byla týraná.

„V Rokycanech jsme zasahovali u dětského pacienta. Jeho stav byl vážný a lékař měl své pádné důvody, proč o celé záležitosti informoval policii,“ vyjádřil se pro TV Prima mluvčí ZZS Plzeňského kraje Martin Brejcha.

Policie už se případem zabývá. Holčička totiž měla být převezena do nemocnice v bezvědomí a ve velmi vážném stavu, který i v pátek zůstává kritický, a lékaři bojují o její záchranu. „Oznámení o možném týrání dítěte jsme přijali ze strany záchranné služby,“ potvrdila mluvčí policie v Rokycanech Hana Kroftová.

Podle sousedů z domu, kde holčička bydlí, ale nepřebývá u svých rodičů. Pár, který se o ni a její mladší sestru stará, si je k sobě nejspíše vzal od nějakých svých příbuzných. „Jsou dost jako hlučnější, hádají se,“ tvrdí sousedé.

Pár, který má mít děti v péči několik týdnů, prošetřuje policie. Z důvodu vyšetřování a faktu, že se jedná o nezletilou, se ale k případu odmítá detailně vyjadřovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání